El Clásico bliver spillet den 18. december

Det ser nu endegyldigt ud til, at El Clásico finder sted i Barcelona den 18. december.

Kampens afvikling har længe været bragt i tvivl, fordi den terror-anklagede gruppe, Tsunami Democrátic, har bebudet aktioner omkring Nou Camp på kampdagen, men det catalanske sikkerhedspoliti, Mossos d´Esquadra, har nu garanteret Real Madrids sikkerhed fra hotellet og frem til Nou Camp og det vil ske i tæt samarbejde med det nationale politi. FC Barcelona har ligeledes lovet, at man vil gøre alt for at sikre Real Madrid-spillerne mod eventuelle baneløbere på Nou Camp, således at kampen kan blive afviklet på den sportslige vis, som den fortjener.

Tsunami Demócratic stod bag de voldsomme gade-uroligheder i Barcelona i oktober måned og de har tilmeldinger fra mere end 20.000 catalanere, som vil møde op foran Nou Camp på onsdag for at manifestere ønsket om løsrivelse fra det øvrige Spanien.

Det spanske fodboldforbund, RFEF, holdt tidligere på ugen møde om afviklingen af El Clásico og her slog man efterfølgende fast, at man ikke har bemyndigelse til at garantere sikkerheden omkring opgøret for de to klubber, men man har dog forpligtelsen til at sikre dommerstanden til kampen og derfor er man i tæt kontakt med myndighederne.

I yderste konsekvens har RFEF dog bemyndigelse til at kræve kampen spillet på et neutralt stadion, men betingelserne for at det kan ske, er ikke til stede i dette tilfælde.

Seneste artikler...

Annonce