Optakt: Spansk fodboldhistorie indrammet i overdådig kulisse

Real Madrids brølstærke brasilianske 6'er kan meget vel blive tungen på vægtskålen, der kommer til at definere succes eller fiasko mod Athletic Bilbao - det afhænger af dagen for Casemiro.

Hvad er fælles for Athletic Bilbao og Real Madrid?

Ikke ret meget er det indlysende svar! På den ene side er det et opgør mellem den indædte baskiske kamp for selvstyre og den grumme centralmagt. Og på den anden side er det et opgør mellem to klubber, der siden begyndelsen i 1929 aldrig har været uden for det fineste spanske selskab. Det bliver ikke mere autentisk, og duften af historie bliver ikke mere aromatisk, end når Atheltic Bilbao byder Real Madrid op til dans på Nuevo San Mamés. Det er historisk, det er klassisk - kun El Clásico er mere klassisk - og så er det indrammet i en kulisse, som vel sagtens ikke findes meget smukkere i spansk fodbold.

Der er med andre ord ingen undskyldninger gode nok til at nedprioritere eftermiddagskaffen lørdag eftermiddag. Det skulle da lige være kage, mens I udarbejder 50 taktiske stramninger til Zidanes skrivebord på Valdebebas.

Real Madrid drager til Baskerlandet med hele klubbens offensive arsenal, hvilket er ensbetydende med, at Bale er sin dumdristige todages karantæne kvit. Zidane har således muligheden for at spille med såvel let som tungt skyts mod Atheltic Bilbao, men forventningerne i spanske presse er, at franskmanden tyer til den vanlige startstopstilling, hvor hardhitteren Casemiro kommer til at agere stopklods og muskelhund på 6'eren - et nødvendighed mod et forudsigeligt taktisk aggressivt indstillet Athletic Bilbao-mandskab.

Defensivt er Real Madrid en smule svækket på bredden til lørdagens nøglekamp. Kun fem forsvarsspillere er med på turen til Baskerlandet, da Pepe, Varane og Coentrão alle er ude med skader. Det betyder, at Nacho med overvejende sandsynlighed rykker ind i det centrale forsvar ved siden af Mr. Noventa minuti, El Capitán, Sergio Ramos - ham der aldrig bliver dækket op.

Og apropos defensiven, så skal Real Madrids costaricanske sprællemand, Keylor Navas, ud og revanchere en længere stime af besynderlige drops og uheldige indgreb, ligesom han skal ud og bevise over for sig selv, om end han virker overvejende selvtillidsfuld, og resten af truppen, at han i de resterende kampe kan være en kampafgørende faktor - det bliver der brug for, når modstanderne hedder Bayern München, Barcelona og Atletico Madrid. Sågar Athletic Bilbao.

Valverde skal ikke ud og opfinde den dybe taktiske tallerken til opgøret mod Real Madrid. Los Leones' opskrift er simpel og klar: Aggressivitet og intensitet fra allerførste fløjt for at opildne publikum og skabe et overtal med den, i fodboldmæssige terminologi, berømte 12. mand. Athletic Bilbao har dog også andet at byde på, end råstyrke, lange knopper og muskelkraft. Således råder den baskiske klub ligeledes over det store spanske fodboldtalent Iñaki Williams, der har en utrolig evne til at vise sig fra sin bedste side i de helt store kampe - man skal heller ikke underkende Muniains individuelle offensive kvaliteter. Og så skal Real Madrids defensiv holde et vågent øje med Aduriz - spanieren er af aktive spillere kun overgået på hovedstødsmål af Cristiano Ronaldo.

Og så kan Atheltic Bilbao og se tilbage på en stime, hvor klubben har vundet 16 af sine 19 hjemmebanekampe. Frygtindgydende.

Om end opgaven på Nuevo San Mamés utvivlsomt er svær. Ja, opgaven er faktisk ligeså svær, som det er svært for Pique at holde sine catalanske grabber væk fra at udgyde ligegyldigheder på Twitter. Men derfor er det alligevel en must win-kamp for Los Blancos vedkommende. Tre point er nødvendige for at bibeholde det nuværende pres på Barcelona, der, efter et par madrilenske svipsere, øjner muligheden for at indhente Real Madrid i den hæsblæsende spanske sæsonafslutning, som denne weekends kampe om nogen er den symbolske start på.

In mente kampens sværhedsgrad, vigtighed og generelle aura, vil en sejr derfor - givetvis - give Real Madrid et psykologisk moralsk boost, som formentlig vil genskabe en tro i truppen på El Doblete, som også er til at få øje på på grønsværen. Om Real Madrid kan overvinde det forventelige baskiske stormvejr, kan I se på Canal 9 fra 16:15 lørdag eftermiddag.

Madridista.dk's bud på Real Madrids startopstilling: Navas; Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo

Seneste artikler...

Annonce