Ramos sikrer spansk sejr i EM-kvalifikation

Da Spanien i EM-kvalifikationskampen i går, lørdag d. 23. marts, måtte se sig presset, efter Norges udligning til 1-1, tog Real Madrid-anføreren, Sergio Ramos, ansvaret på sine skuldre.

Spanien blev nemlig tildelt et straffespark i 70. minut, kun fem minutter efter Norges Joshua King scorede på straffe. Et straffespark som den spanske anfører selv valgte at tage.

Presset på Ramos påvirkede tilsyneladende ikke spanieren, der scorede sit 18. mål i den røde trøje. Målet blev også Ramos’ femte mål under træner Luis Enrique, hvilket gør ham til den mest scorende spiller på det spanske landshold, siden Enrique overtog trænerposten.

Den eneste anden forsvarsspiller der har scoret flere mål for sit land, er argentinske Daniel Passarella, der satte bolden i målet i alt 22 gange.

Med scoringen i går har Ramos også scoret i fem landskampe i træk, hvilket kun er én kamp og ét mål fra den spanske rekord på scoringer seks kampe i træk. I kampen mod Malta, som afvikles tirsdag d. 26. marts, kan Ramos altså snige sig op på siden af de tre rekordholdere David Villa, Fernando Hierro og Pirri.

Ramos har indtil videre i denne sæson scoret på 10 straffespark ud af 10 mulige, hvoraf otte af dem er for Real Madrid og to af dem er for det spanske landshold.