Brugernes vurderinger: Flere spillere deler vandene

Real Madrid præsterede endnu en skuffende indsats, da de lørdag aften måtte rejse hjem fra ferieøen Mallorca med et enormt skuffende nederlag, ovenpå en frustrerende kamp. Real Madrid så ganske vist mest til bolden, men det blev sjældent rigtig farligt for hovedstadsklubben, mens værterne fra Mallorca scorede på det eneste skud de havde inden for rammen.

Mallorca, som før kampen havde lukket 12 mål ind i 8 kampe i denne sæson, formåede at holde Real Madrid nede på en xG på 0,81, mens de selv præsterede 0,25 - altså en ganske chancefattig kamp, trods Zidanes offensive opstilling.

Den skuffende præstation smitter også tydeligt af på de karakterer, som ellers på det seneste har set rimeligt positive ud. Hele holdet får i gennemsnit 2,0, som svarer til den skuffende indsats. Banens dårligste spiller var Álvaro Odriozola, som både tillod sin direkte modstander, Lago Junior, for meget plads ved målet, og som senere fik en fuldstændig håbløs udvisning, som de facto afgjorde holdets skæbne på dagen. Han formår at score skalaens ringeste karakter, nemlig 1,0.

Det er egentlig ikke så interessant at tage fat på Odriozolas præstation, da samtlige af de brugere, der har givet en kommentar til hans kamp, har sagt det samme: Det var bare ikke godt nok.

I stedet vælger vi at tage fat på vores tilbagevendte målmand, Thibaut Courtois, som deler vandene. Denne skribents holdning til sagen er, at kritikken af belgieren har taget overhånd. Vi kan hurtigt blive enige om, at han har skuffet, og at det skal blive bedre, men det bliver usagligt, og det viser en vis agenda, når man begynder at klandre en målmand for sådan et mål som dét der blev scoret af Mallorcas Lago Junior.

Kan den reddes? Selvfølgelig. Skal den reddes? Nej.

Nå, men Courtois scorer 2,3, og mens nogen giver ham 1, er der andre der giver ham 3.

Vi starter hos ElMadrid, som giver Courtois et 1-tal: “Jeg har opgivet denne mand. Tager bare ikke andet end en serie 5 målmand tager”, lyder det.

Madrid2000 skriver: “Skud på mål, og der er mål. Han er i samme kategori som Faubert, Garcia og Gravesen”, med henvisning til tre spillere, som ikke brillerede i den hvide trøje.

Salix7 er enig med de to foregående: “Kom nu bare lidt - de har ÉT skide skud på mål i hele kampen!”

Nu rykker vi videre to et uddrag af de brugere, der har givet Courtois et 2-tal.

Jbner skriver: “Synes ikke han kan gøre noget ved målet. Derudover skaber Mallorca ikke rigtig noget”.

Kraft92 rammer, efter min ydmyge mening, noget der minder om hovedet på sømmet: “Courtois er en god målmand, men han virker som en skygge af sig selv og med absolut ingen selvtillid. Mallorca har et skud på mål, som går ind. Det var ikke målmandens mål, men tendensen har længe været, at man ikke regner med nogle mirakelredninger fra hans side”.

Så når vi til det tredje stadie på karakterskalen, som Courtois rammer, nemlig 3-tallet. Her skriver nono: “Ikke skyld i målet. Flere gode igangsættelser ved udkast”.

Wpee86DK giver også et 3-tal og skriver: “Ingen fejl, kan intet gøre på målet”.

50% af brugerne giver Courtois et 2-tal, 41% giver ham et 3-tal og 9% giver ham et 1-tal.

En anden spiller, der i den grad deler vandene ovenpå weekendens kamp, er Real Madrids 19-årige Golden Boy-aspirant, Vinícius Junior. Han er med karakteren 1,8 én af fem, der får under 2,0, men også i hans tilfælde, er der stor uenighed om, hvordan han egentlig gjorde det.

Brylle giver Vinícius et 4-tal, der repræsenterer den fine præstation: “Bedste mand i dag selvom meget mislykkes. Han skaber noget hele tiden og bliver ved med at prøve selvom det ikke fungerer 100%. Med lidt skarphed og mere action fra holdkammeraterne i boksen, så kommer der en stor chance ud af besværet”.

Det er jbner lodret uenig i, og han ser simpelthen Vinícius, som han giver et 1-tal, som en decideret svækkelse af holdet: “At spille med Vinícius, er som at spille med en mand i undertal. Flot at han kan løbe hurtigt og drible. Resten gør han ikke meget bedre end jeg selv kunne. Han har slet ikke niveauet til at skulle spille i Real Madrid. Lej ham ud i to-tre år, så kan han måske blive til noget”.

Kraft92 er nogenlunde enig med jbner, i hvert fald i den sidste pointe: “Vinícius var berigende at se på i sidste sæson, og han glimter til tider. Problemet er blot, at hans bundniveau ikke er tilfredsstillende. Han virker som en spiller, der har for mange forventninger på sine skuldre, og derfor prøver han konstant de sværeste løsninger. Efterhånden regner man med, at han mister bolden, når han får den. Måske burde man alligevel have lejet ham ud, så han kunne modnes?”

Netop dét, at Vinícius har for mange forventninger på sine skuldre er en interessant pointe, for kan det virkelig være rigtigt, at mægtige Real Madrid skal sætte deres lid til at en 19-årig brasilianer med meget sparsom erfaring fra europæisk fodbold skal være den bærende spiller i en periode, hvor det mildest talt ikke kører på skinner for holdet? Jeg kan godt være bekymret for, om de mange forventninger, som utvivlsomt er for høje, er ved at ødelægge en rigtig, rigtig spændende fodboldspiller.

Det er Roden i øvrigt også inde på, når han giver Vinícius et 3-tal: “Han prøver og det skal anerkendes, han er trods alt kun 19 og det er ikke ham der skal trække det store læs endnu”.

Kampens bedste Real Madrid-spiller blev i øvrigt Casemiro med en score på 2,6, skarpt forfulgt af Sergio Ramos med 2,5. Odriozola blev, som tidligere nævnt, kampens dårligste spiller, mens Isco og Luka Jovic ikke var meget bedre, med hhv. 1,2 og 1,4.

Er reaktionerne på spillernes præstationer berettigede eller er de baseret på frustrationer efter en skuffende indsats i en periode, hvor mange ting ellers har set bedre ud?

Seneste artikler...

Annonce