Courtois udfordrer Oblak i kampen om Zamora-trofæet

Da Thibaut Courtois i 2014 forlod Atlético Madrid, havde han vundet to Zamora-trofæer, og i denne sæson udfordrer han sin gamle klubs målmand, Jan Oblak, i kampen om trofæet.

Trofæet er opkaldt efter målmand Richardo Zamora, som spillede i Real Madrid fra 1930 frem til 1936, hvor den spanske borgerkrig begyndte. Zamora-trofæet uddeles til målmanden i den bedste spanske række, der har holdt buret rent flest gange. Der medregnes kun målmænd, der har spillet mindst 28 kampe, hvori de har spillet mindst 60 minutter.

Sidste sæson havde Courtois problemer med at genfinde sit niveau, efter returen til Spanien, da han lukkede 36 mål ind på 27 kampe. I denne sæson har han dog efter en usikker start på sæsonen udviklet sig til en sikker sidste skanse for et Real Madrid-hold, der lukker færre mål ind end i de sidste mange sæsoner. Han er derfor en kompetent udfordrer til Oblak, der har vundet Zamora-trofæet i de sidste fire sæsoner.

Courtois’ sæson i tal

Courtois har i denne sæson lukket ni mål ind på 16 kampe i La Liga, men det skyldes primært den førnævnte usikre start, hvor der blev scoret på ham seks gange i løbet af de første fire kampe. I de sidste tolv ligakampe har han kun lukket tre mål ind.

I gennemsnit betyder det, at Courtois indtil videre i sæsonen lukker 0,56 mål ind per kamp. Til sammenligning lukker Oblak 0,63 mål ind per kamp, da der er blevet scoret tolv gange i de 19 kampe, han har spillet i ligaen. Begge keepere har desuden holdt buret rent ni gange i La Liga, men Courtois har opnået dette på tre kampe færre end Oblak.

Courtois har chancen for at fortsætte sin gode sæson, når Real Madrid på lørdag kl. 16 møder Sevilla, som befinder sig på ligaens fjerdeplads.

Seneste artikler...

Annonce