Pellegrini tilbage efter revanche

I aftenens kamp imod Betis bliver det til et gensyn med Real Madrids tidligere cheftræner, Manuel Pellegrini, som er blevet ansat hos aftenens modstander denne sommer. Chileneren stod kun i spidsen for Real Madrid i ét år i 2009-10-sæsonen, men med aftenens gensyn in mente er det værd at kigge tilbage på cheftrænerens og Real Madrids fælles historik.

Inden Pellegrini blev ansat som cheftræner for Real Madrid, havde han været et besværligt bekendtskab som manden med tøjlerne i Villarreal, hvor han i løbet af ti kampe imod Real Madrid vandt to gange og spillede fire uafgjorte.

Efter at han blev afskediget i Real Madrid, stod han i spidsen for først Málaga og derefter Manchester City, men her var han mindre heldig i sine opgør imod Real Madrid. Her nåede han nemlig at tabe seks gange til Real Madrid – herunder nederlag på 7-0, 4-0 og 6-2 – men han formåede dog også at vinde én gang samt spille to uafgjorte.

Med hensyn til sin tid i Real Madrid kan det overraske, at det kun blev til den ene sæson. Chileneren stod nemlig i spidsen for Los Blancos, da holdet slog klubbens daværende pointrekord i La Liga ved at opnå 96 point, men desværre var det ikke nok til at vinde det spanske mesterskab, da man sluttede som nummer to med tre point op til Barcelona. I løbet af sæsonen vandt Real Madrid tolv kampe i streg med to eller flere mål scoret, og man vandt også ni udebanekampe på stribe.

På den negative side var det under Pellegrini, at Real Madrid blev smidt ud af Copa del Rey efter et ekstremt skuffende 4-0-nederlag til upåagtede Alcorcon, og i Champions League røg man ud i ottendedelsfinalen efter en uafgjort og et nederlag til Lyon. Desuden tabte Real Madrid i den sæson begge El Clásicos til Pep Guardiolas Barcelona-mandskab med 1-0 og 2-0.

Sidste gang at Pellegrini stod over for Real Madrid var tilbage i 2015-16-sæsonen, og dengang var Zinedine Zidane cheftræner for Los Blancos, da man sendte chilenerens Manchester City-hold ud i semifinalen i Champions League.

Seneste artikler...

Annonce