Ballon d'Or: Seks Real Madrid-spillere nomineret til det eftertragtede trofæ

Ballondor kandidater

Hele seks Real Madrid-spillere er blevet nomineret til Ballon d'Or, der tæller en kandidat-liste på 30 spillere med gode navne som Mohamed Salah, Erling Haaland, Robert Lewandowski, Joshua Kimmich, Cristiano Ronaldo, Heung-Min Son, Kevin de Bruyne og Harry Kane.

France Footballs kandidat-listen er blevet udformet af 180 journalister, der har stemt på alskens spillere ud fra de respektive spilleres niveau i sæsonen 2021/22, og Real Madrid er repræsenteret ved Karim Benzema, Luka Modric, Thibaut Courtois, Vini Jr., Casemiro og Antonio Rüdiger. 

For de første fem spilleres vedkommende gælder det, at de var med til at vinde Champions League, LaLiga og den spanske Super Cup, hvor Benzema stod ud med 44 mål i disse turneringer, ligesom han også leverede et hav af vigtige oplæg. 

Modric spillede en outstanding sæson på den centrale midtbane, hvor han ofte blev betragtet som en af verdens bedste midtbanespillere. Det er nødvendigvis en smule mere overraskende med Casemiros nominering, da han spillede en jævn sæson, men sluttede sæsonen stærkt af med flere store præstationer, herunder Champions League-finalen, hvor han var allestedsværende i Real Madrids defensiv.

Vini Jr. og Courtois er selvskrevne navne på listen. Førstnævnte var Champions Leagues bedste kantspiller og kronede sin sæson med 22 mål på tværs af alle turneringer, og sidstnævnte var verdens absolut bedste målmand i sæsonen 2021/22. 

Antonio Rüdiger er med på listen for sine defensive pligter i Chelsea i sæsonen 2021/22, hvor han selvfølgelig var en af Tuchels nøglespillere defensivt, og med hvem han vandt Klub VM og den europæiske Super Cup.

Der blev ikke plads til David Alaba blandt de 30 nominerede, selvom østrigeren af mange blev betragtet som en af europæisk fodbolds ypperste på sin position i 2021/22.

Seneste artikler...