Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #1

logo

Anden del af Madridista.dks rangliste vil nu blive præsenteret og ligesom i forrige artikel, vil man nok blive lidt overrasket ind imellem. 

 1. Coentrao – 2,48

Coentrao har bare ikke niveauet til Real Madrid mere, hvilket Zidane også har indset. Således blev Danilo over flere omgange valgt fremfor Coentrao på venstrebacken. Meget spilletid blev det heller ikke til, omend konkurrencen mod Marcelo også var langt fra jævnbyrdig. Ikke at man forventede at Coentrao ville slå Marcelo af, men man kunne måske have håbet på, at det var muligt at give Marcelo pauser, uden at efterlade et alt for stort hul. Men sådan blev det altså ikke.

La Liga: 3,00

Champions League: 1,55

Copa Del Rey: 2,80

Vigtige kampe: N/A

Kampens spiller: 0

Månedens spiller: 0

 1. Vazquez – 2,82

Helt ligeså imponerende som 15/16-sæsonen blev det ikke. Han agerede fint som reserve, dog mest grundet hans arbejdsmoral, fighterånd og defensive arbejde. Han er en utrolig stabil spiller, som er lidt over middel til alt, men mere er han heller ikke. Han har altid manglet den x-faktor der gør, at han kan blive anset som en topspiller, og uden den vil han ikke blive til mere end en reserve i kongeklubben.

La Liga: 2,80

Champions League: 2,86

Copa Del Rey: 2,78

Vigtige kampe: 2,66

Kampens spiller: 0

Månedens spiller: 0

18. Navas – 2,87

Lidt ligesom Vazquez kommer han lige fra en sæson, hvor præstationerne var i top, og hvor man kunne regne med ham, som en af Real Madrids vigtigste spillere. Dette var dog på ingen måde tilfældet i den forgangne sæson, og i stedet for at blive anset som en af de vigtigste, ligner målmandspositionen nu det sted, der nemmest kan forstærkes.

Navas havde nogle slemme fejl i løbet af sæsonen, og væsentlig flere end man burde kunne forvente fra Real Madrids nr. 1. Dette har selvfølgelig trukket gevaldigt ned, men han spillede sig dog op sidst på sæsonen, hvor han leverede flere hæderlige præstationer.

La Liga: 2,95

Champions League: 2,74

Copa Del Rey: N/A

Vigtige kampe: 2,94

Kampens spiller: 2

Månedens spiller: 0

 1. Ronaldo – 2,89

Sandsynligvis lidt af en overraskelse for de fleste, for hvem skulle have troet, at den nuværende og kommende indehaver af Ballon d’Or, ville ende så lavt på denne rangliste?

Svaret ligger nok i, at uanset hvor afgørende han var i sidste ende af sæsonen, og hvor meget han afgjorde nogen af de vigtigste kampe i sæsonen, så opvejer det ikke alle de gange han har underpræsteret. Tager man eksempelvis Champions League finalen, hvor han blev kampens spiller med 4,5, så vil den forrige kamp, nemlig returopgøret mod Atletico Madrid, næsten ”neutralisere” hans præstation i finalen, da han kun formåede at få 2,2 i den kamp. Det er en af følgerne af, at alle kampe har lige stor betydning på denne rangliste.

Man kan også se på antallet af gange, han har været kampens spiller. Her ligger han nemlig som nr. 1 i truppen grundet hans 9 kampe som kampens spiller. Kigger man på månedens spiller, ligger han også på en delt førsteplads, det er dog medregnet juni, hvor der som bekendt kun blev spillet en kamp. Derudover blev han også månedens spiller i maj, hvor han i den grad også viste, hvorfor han stadig skal betragtes som verdens bedste spiller.

Ronaldo spillede sig rigtig meget op efter årsskiftet, og man kan også se en tydelig stigning, når man kigger på hans karakterer fordelt over sæsonen.

Graf over Ronaldos udvikling gennem sæsonen:

Ronaldo udvikling

La Liga: 2,84

Champions League: 3,12

Copa Del Rey: 1,85

Vigtige kampe: 3,26

Kampens spiller: 9

Månedens spiller: 2 (maj, juni)

 1. Ramos – 2,91

Umiddelbart er det lidt svært at forklare, hvorfor Ramos ikke er at finde længere oppe på listen. Men en meget svag start på sæsonen, og nogle kampe senere i sæsonen som virkelig har trukket ned, forklarer den lave placering. Han gjorde ellers sit bedste med sine utallige afgørende hovedstødsmål i slutminutterne, hvoraf flere af dem har været fuldstændig uundværlige i jagten på trofæerne.

Så Ramos har måske ikke været den mest stabile spiller, men hvis man målte ud fra hvor afgørende og vigtig spillerne har været, så ville han ligge i den absolutte top.

La Liga: 2,83

Champions League: 3,25

Copa Del Rey: 2,60

Vigtige kampe: 3,00

Kampens spiller: 5

Månedens spiller: 1 (Marts)

 1. Asensio – 2,93

Det har været noget af en debutsæson Asensio fik for Real Madrid. Han tog chancerne når han fik dem, og fik virkelig vist fodboldverden, hvor stort et talent han egentlig er. Han spillede heller ikke bare de ’nemme’ kampe, men fik spilletid i flere store kampe, hvor han beviste, at man sagtens kunne regne med ham selv i en Champions League finale.

Han ligger dog ikke i toppen af listen, og det skyldes hovedsagligt hans lidt svingende niveau i de kampe som ikke tildeles så stor opmærksomhed efter sæsonafslutningen. De kampe som bliver husket, har han til gengæld sørget for at gjort sig bemærket i, hvilket også afspejler sig i hans yderst acceptable karakter for de vigtige kampe.

Asensio er en af de spillere, som spås væsentlig mere spilletid i den kommende sæson, og det er fuldt fortjent.

La Liga: 2,93

Champions League: 3,10

Copa Del Rey: 2,73

Vigtige kampe: 3,20

Kampens spiller: 0

Månedens spiller: 0

 1. Casemiro – 2,94

En af de vigtigste spillere på Zidanes holdkort og en del af verdens bedste midtbane. Casemiro har haft en sæson, hvor han har imponeret og levet op til det meget høje niveau, man så fra ham i 15/16-sæsonen. Han er nu blevet en fast og uundværlig del af Real Madrid mandskabet. Lige siden Xabi Alonsos afgang har man haft svært ved at kontrollere midtbanen og skabe den balance, som Real Madrid har hungret efter. Spilleren der kan tilbyde denne balance, lader det nu til at man har fundet. Spørgsmålet er bare om det er selve spilleren, eller om det er positionen og spillertypen som har været så vigtig. Uanset hvad har Casemiros tilstedeværelse lettet presset fra Modric og Kroos, som har fået plads til at boltre sig på midten, i stedet for også at have alle de defensive pligter i tankerne.

Man kan vel sagtens sige at Casemiros betydning for holdet ikke nødvendigvis er det han selv bidrager med, men lige så meget hvad det fritager resten af holdet for, således at hver eneste spiller har kunnet udnytte deres spidskompetencer.

Det har i hvert fald været en særdeles tilfredsstillende sæson fra det brasilianske ankers side af, og der er intet det tyder på, at de samme takter ikke vil fortsætte i den kommende sæson.

La Liga: 2,94

Champions League: 3,06

Copa Del Rey: 2,86

Vigtige kampe: 3,03

Kampens spiller: 2

Månedens spiller: 1 (august)

 1. Pepe – 2,97

Som altid har Pepe præsteret på et fantastisk højt niveau, når der har været brug for ham. Det blev dog ikke til så meget spilletid grundet nogle skader, som blandt andet også holdt ham ude i den mest afgørende del af sæsonen.

Pepe fik desværre ikke mulighed for at for alvor vise sig frem, og han har således kun spillet i to af de 14 kampe, som er blevet betegnet som vigtige. I flere af disse kunne man ellers godt forestille sig, at han ville have været et godt es at have i ærmet.

Det blev ikke den mest mindeværdige sæson fra Pepes side af men desværre den sidste i Real Madrid trøjen.

La Liga: 2,92

Champions League: 3,00

Copa Del Rey: 3,20

Vigtige kampe: 3,40

Kampens spiller: 1

Månedens spiller: 0

 1. Marcelo – 2,97

Marcelo er og bliver Marcelo. Han kan ikke sammenlignes med nogen anden, og sjældent har man set en så fremragende offensiv back. Han har været Real Madrids bedste spiller til at starte og kreere angreb, og det ses tydeligt i de kampe, hvor han ikke spiller. Her tager det ikke lang tid, før man indser, at der mangler noget. Da holdets fronttrio dyrker noget af det mest idéforladte fodbold, man kan finde, giver det god mening, at der er brug for backup på kanterne, og her træder verdens bedste backs så ind i billedet. For Carvajal og Marcelo har i den grad fortjent den titel, og der er ingen tvivl om, at den også vil hænge fast i den kommende sæson.

Marcelo har også produceret flere mindeværdige momenter, hvor den første der springer frem, var hans dribletur mod Bayern Munchen, hvor han praktisk talt bryder hele forsvarskæden, hvorefter den bliver lagt af til Ronaldo, som sætter den ind. Det var dog ikke et enkeltstående tilfælde, og man kan finde mange flere lignende momenter fra den forgange sæson.

Hvorfor Marcelo ikke er at finde længere oppe af listen, handler nok om at han har spillet størstedelen af kampene, og modsat nogle af de spillere som vil blive præsenteret senere, har han ikke haft meget pause, ej heller er han sluppet fra en eneste af de lidt større kampe. Læg dertil at han indimellem har sine defensive fejl, hvor det for alvor bliver tydeliggjort, at hans kvaliteter ligger i offensiven.

Personligt har jeg altid undret mig over, hvorfor man ikke har prøvet med ham længere fremme af banen, for man skal da ikke have set ham spille i mange minutter, før man kan konkludere, at han har størst indflydelse på spillet i offensiven. Men det er der selvfølgelig en idé med, og der må jeg nok bare stole på, at Zidane og hans forgængere kender ham lidt bedre end mig, hvilket nok også er rigtigt.

La Liga: 2,96

Champions League: 3,03

Copa Del Rey: 3,17

Vigtige kampe: 3,17

Kampens spiller: 3

Månedens spiller: 0

 1. Casilla – 2,99

I forhold til at Casilla har spillet hele sæsonen som reserve målmand, dog med fast spilletid i Copa Del Rey, har han præsteret på et meget fornuftigt niveau. Han topper Navas på listen, hvilket selvfølgelig er flot fra den spanske keeper, men det har sandsynligvis lige så meget med Navas’, i perioder, lave niveau at gøre. Casilla skilte sig nemlig ikke specielt meget ud, men han var en solid og pålidelig spiller, som gjorde sin pligt når det var nødvendigt.

La Liga: 2,97

Champions League: 2,80

Copa Del Rey: 3,05

Vigtige kampe: N/A

Kampens spiller: 1

Månedens spiller: 0

"Maybe they hate me because I'm too good" - Cristiano Ronaldo
The administrator has disabled public write access.
Følgende bruger(e) har sagt tak: El Madridista

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #2

 • BBB
 • BBB's profilbillede
 • Offline
 • Platin bruger
 • Indlæg: 2148
Nacho har åbenbar spillet bedre end Ramos, Pepe, Marcelo og Ronaldo. Så kommer favoriseringerne da tydeligt frem i lyset :-D
The administrator has disabled public write access.

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #3

 • Pelle
 • Pelle's profilbillede
 • Offline
 • Bruger er blokkeret
 • Indlæg: 2545
Og det samme med Casilla. Det er altså lidt svært med det her karakterer og bedømmelser. Ret beset synes jeg ikke, at vi kan bruge det til særlig meget, hvis jeg skal være ærlig. At en spiller som Asensio ligger med 2,93, så står jeg helt af :-D

Det er en skam, for du ligger utvivlsomt rigtig meget energi i det Amor :-)
"Maybe they hate me because I'm too good."
The administrator has disabled public write access.
Følgende bruger(e) har sagt tak: Zyconith

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #4

 • Zyconith
 • Zyconith's profilbillede
 • Offline
 • Platin bruger
 • Indlæg: 1060
Det giver da stof til eftertanke ift. fremtidige karakterbedømmelser!
"En los momentos difíciles uno necesita cariño no más palos" - Ramos

"Piqué, cabrón, saluda al campeón"
The administrator has disabled public write access.
Følgende bruger(e) har sagt tak: ChrillRM14

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #5

 • Daniel
 • Daniel's profilbillede
 • Online
 • Platin bruger
 • Indlæg: 1959
Vi forsøgte i flere tempi at advokere for, at disse karaktere skulle tages seriøst. Det har nogen gjort, andre har ikke, hvorfor denne rangliste ender ud med at være en smule misvisende.

Vi valgte, at den alligevel skulle se dagens lys, da det måske ville være stof til eftertanke til den kommende sæson.
The administrator has disabled public write access.

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #6

 • Pelle
 • Pelle's profilbillede
 • Offline
 • Bruger er blokkeret
 • Indlæg: 2545
Daniel skrev:
Vi forsøgte i flere tempi at advokere for, at disse karaktere skulle tages seriøst. Det har nogen gjort, andre har ikke, hvorfor denne rangliste ender ud med at være en smule misvisende.

Vi valgte, at den alligevel skulle se dagens lys, da det måske ville være stof til eftertanke til den kommende sæson.

Det giver bestemt stof til eftertanke, og jeg forstår vitterligt godt, at det kan være frustrerende at håndtere.
Jeg har også lagt mærke til, at mange af de brugere, der giver karakterer, ikke er aktive herinde. Det gør ikke ligefrem situationen nemmere.

Lad os håbe, at bedømmelserne bliver taget mere seriøse i den nye sæson, for der kunne virkelig være noget brugbar og sjov data at hente her! :-)
"Maybe they hate me because I'm too good."
The administrator has disabled public write access.
Følgende bruger(e) har sagt tak: Daniel, Dios, ChrillRM14, RobertoCarlos

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #7

 • Gåser
 • Gåser's profilbillede
 • Offline
 • Platin bruger
 • Indlæg: 356
Kan ikke huske om det har været nævnt før, men er det muligt at ændre skalaen fra 1-5 til f.eks. 12-skalaen som kendes fra skole eller, at man kan give halve point, som f.eks. 2,5.

Jeg synes det kan være meget svært at graduere ved bedømmelser, hvor mange ofte ender med 'godkendt'. Så er der mere plads til at de helt ekseptionelle præstationer får 12 eller 5 som i dag, og de mere lunkne præstationer får 4 eller 2 - 2,5 på 5-skalaen.

Så tror jeg dels gennemsnit men også bedømmelserne kan blive mere nuancerede.
The administrator has disabled public write access.
Følgende bruger(e) har sagt tak: El Madridista, Dios, Brylle, Pelle, Neye

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #8

Gåser skrev:
Kan ikke huske om det har været nævnt før, men er det muligt at ændre skalaen fra 1-5 til f.eks. 12-skalaen som kendes fra skole eller, at man kan give halve point, som f.eks. 2,5.

Jeg synes det kan være meget svært at graduere ved bedømmelser, hvor mange ofte ender med 'godkendt'. Så er der mere plads til at de helt ekseptionelle præstationer får 12 eller 5 som i dag, og de mere lunkne præstationer får 4 eller 2 - 2,5 på 5-skalaen.

Så tror jeg dels gennemsnit men også bedømmelserne kan blive mere nuancerede.

Redaktionen tager hjertens gerne imod forslag som disse! Disse statistikker her er jo egentlig implicit en hyldest til den store brugeraktivitet herinde, der gør det muligt at lave "analyser" ved hjælp af interne data! :))

Ifht karakterskalaen; Som Daniel før skrev, så er det største problem, at mange brugere afgiver "halve bedømmelser" - altså bedømmer et begrænset antal spillere efter hver kamp, ligesom det før er blevet bemærket, at nogle herinde har en tendens til at måske drive en personlig hetz mod en enkelt spiller. Det er svært at gøre meget ved.
En 12-skala er interessant, men afføder også problemer. Ligesom det i skolesystemet bliver diskuteret, så er et argument IMOD skalaen, at midterkarakteren "7" er bredere end de andre. Har vi ikke alle prøvet at få et stort eller lille 7-tal? Jeg vil vædde med, at de fleste spilleres gennemsnit over en hel sæson vil centreres omkring 7 af denne grund.
Nemlig midterkarakteren er vigtig, hvorfor 1-5 er en ganske fin skala. Der er lavet en hel del videnskab over spørgeskemaer, og et af resultaterne er, at adfærden hos bedømmeren er meget forskellig alt efter, hvilken skala der præsenteres. En 1-10 skala har ingen reel midterkarakter, men umiddelbart ville de fleste rent instinktivt centrere deres bedømmelser - fejlagtigt - omkring 5. En sådan skala bør man derfor faktisk undgå. Et modsvarende argument er, at bedømmeren uden en midterkarakter netop er tvunget til at tage stilling til, om den middelmådige spiller har præsteret til de negative midterkarakterer 4 og 5 eller de positive 6 og 7.
De fleste bedømmere er dog helt ubevidst "pragmatikere". Dette er måske grunden til, at der gives så monster-mange 3-taller i det nuværende format, og reelt set er der ikke engang en hel karakters forskel på Bales gennemsnit som en af de dårligste til den "vinder", der kåres imorgen. Tankevækkende.
Sorry for teknisk indlæg!
The Madrid shirt is white, can be stained with mud, sweat and even blood but never with shame - Santiago Bernabeu
The administrator has disabled public write access.
Følgende bruger(e) har sagt tak: BBB

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #9

 • Brylle
 • Brylle's profilbillede
 • Online
 • Platin bruger
 • Indlæg: 1040
Gåser skrev:
Kan ikke huske om det har været nævnt før, men er det muligt at ændre skalaen fra 1-5 til f.eks. 12-skalaen som kendes fra skole eller, at man kan give halve point, som f.eks. 2,5.

Jeg synes det kan være meget svært at graduere ved bedømmelser, hvor mange ofte ender med 'godkendt'. Så er der mere plads til at de helt ekseptionelle præstationer får 12 eller 5 som i dag, og de mere lunkne præstationer får 4 eller 2 - 2,5 på 5-skalaen.

Så tror jeg dels gennemsnit men også bedømmelserne kan blive mere nuancerede.
Helt enig. Det giver i hvert fald lidt mere "frihed", hvis man kan sige det sådan. Når jeg skal give karakterer, så synes jeg at springet fra "skuffende" til "godkendt" f.eks. er ret stort, og det samme med de andre karakterer. Så lidt flere karakterer til at adskille spillerne og til at gøre det mere præcist vil være fint.

Jeg synes dog at folk er seriøse omkring det. Jeg har selv fået en "løftet pegefinger" for at give karakter den ene gang, fordi jeg mente at en spiller blev skiftet ind og ændrede hele kampbilledet, og det gav jeg udtryk for i karaktererne. som sagt synes jeg egentlig generelt at det er seriøst nok, for når Ramos "kun" har fået den karakter, så ligger der måske også med til historien, at han er blevet den helt store syndebuk en gang eller tre og så går de normale 3-5 til Ramos pludselig til udelukkende 1-taller og måske et enkelt 2-tal, så det giver jo fin mening, at det kommer til at trække gevaldigt ned. Altså hvis min ret så begrænsede matematiske kunnen har reflekteret ordentligt over dette :D

Den anden ting er, at folk forventer forskellige ting. Når jeg ser Ramos og Ronaldo spille, så forventer jeg automatisk noget mere end jeg gør, hvis Coentrao går ind og løser sin opgave eller hvis Kovacic sidder på bænken i en måned og kommer ind og leverer en god indsats. Dette kommer nok også til at smitte af på mine karakterer.

Jeg synes stadig, at det er spændende at følge med i, når disse samlede bedømmelser lægges op. Det mest interessante er egentlig også at se udviklingen fra starten af sæsonen til slutningen af sæsonen og så tolke lidt ud fra det. Det underbygger jo også det lidt ændrede syn på Ronaldo gennem sæsonen. Han gik vel nærmest fra at være en destruerende faktor til en kampafgørende kampfaktor gennem sæsonen, og det viser ændringen i karaktererne til ham også. Disse grafer gad jeg godt se på flere spillere, og det er ikke for at forlange mere arbejde, for det ville simpelthen være uforskammet efter den indsats, som AmorMadrid har lagt i dette. Jeg synes, at det er et super fedt tiltag og udover, at det er interessant læsning, så kan det måske også give lidt at tænke over, når man vurderer spillerne i den nye sæson. Stærkt arbejde!
Sunk Cost
The administrator has disabled public write access.
Følgende bruger(e) har sagt tak: El Madridista, ChrillRM14, AmorMadrid

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #10

 • Jaken
 • Jaken's profilbillede
 • Offline
 • Platin bruger
 • Indlæg: 971
Men så spiller forventningerne til spillerne jo også en afgørende rolle og det samme gør antal spillede kampe.

Selvfølgelig er det dybt, dybt latterligt og misvisende at Nacho, Varane, Kovacic, James, Morata og Mariano kommer til at være over Ramos, Marcelo, Casemiro og Ronaldo. Der er dog også langt højere forventninger til de faste startere, hvorfor brugerne, med god grund, er hurtigere ude med riven over for dem. Når marginalspillerne så samtidig spiller få og lette kampe, er det klart at det er væsentligt lettere for disse at score høje karakterer.

Naturligvis er det også problematisk når visse brugere bedømmer spillerne irrationelt og favoriserer enkelte, men i det store hele tror jeg ikke at det har nogen nævneværdig indflydelse på sæsonkaraktererne. Og så længe der ikke skelnes mellem kampenes sværhedsgrad og antal spillede kampe, så ser jeg det ikke ændre sig. Mariano kommer jo til at være i top 10 (måske top 5?) og det på baggrund af et par mål i nogle Copa del Rey-kampe, hvilket jo er decideret håbløst.

Jeg foreslår at der evt. ses på nogle multiplikatorer (á la den gyldne støvle hvor der skelnes mellem ligaerne), hvor præstationerne i de store kampe tæller en anelse mere og præstationer i de mindre kampe tælles mindre når sæson-totalen skal gøres op. Eventuelt kunne man også, efter sæsonen, opdele spillerne i intervaller med spilletid, så det fremgår tydeligt når visse spillere har præsteret godt/dårligt på lidt/meget tid på banen.

Anywho, bare nogle tanker efter et OB-nederlag på hjemmebane i sæsonpremieren...
No soy sólo perfecto, soy Madridista también
Sidste redigering: 2 måneder 1 uge siden af Jaken.
The administrator has disabled public write access.
Følgende bruger(e) har sagt tak: AmorMadrid

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11 2 måneder 1 uge siden #11

 • SR4
 • SR4's profilbillede
 • Offline
 • Platin bruger
 • Indlæg: 1784
Karakterne i sig selv siger meget meget lidt, men det er også derfor vi skal være glade for det intiativ der bliver taget, hvor man faktisk går ind og analysere hvorfor tallene er som de er.
Vi må bare indse at brugerne bruger karakterne på forskellige måder og spillerne holdes op imod forskellige standarder. Og så er vi fx hårdere når vi giver karaktere i lette kampe end mod svære kampe.

Men en ting der HELT SIKKERT ville kunne gøres bedre var hvis man ikke kunne give karakter til en spiller der bliver skiftet ind i minut 93. Og at karaktergennemsnittet ikke medregnes hvis en spiller har fået under X antal bedømmelser.
The administrator has disabled public write access.
Leveret af Kunena Forum

BEMÆRK! Vi bruger cookies.

Ved at benytte hjemmesiden accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Læs mere

Jeg er indforstået

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider skal informere om cookies, der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”.

Vi benytter cookies til:

 • Optimering af teknisk funktionalitet
 • Integration til facebook.com
 • Integration til vores annoncører, herunder Google AdSense

Ønsker du ikke at tillade cookies, kan du finde en vejledning her til at slette/slå dem fra i din browser. Vælger du at slette cookies, vil en del funktioner på madridista.dk ikke fungere hensigtsmæssigt for dig. Fx vil det ikke være muligt at logge på debatforum.