Opinion: Zidane og Real Madrid er vokset fra hinanden

1 måned 1 uge siden #1 af Nicklas
...

The agreement between Florentino Perez and Zidane - BeSoccer

Følgende tekst er udtryk for skribentens holdning og ikke madridista.dk som helhed. Den er skrevet inden onsdag aftens Copa-nederlag. 

Florentino Pérez sidder som forstenet foran pressen med de blitzende lys, som kommer lige inden kameraernes klikkende lyde. Normalt ser man ikke Pérez på denne måde. Normalt er han, trods sin beskedne højde, altid en mand, der oser af at have kontrol. Han mister sjældent besindelsen, men denne eftermiddag i Madrid er han ramt.

Hans store frelser, Zinedine Zidane, har netop meddelt verdenspressen, at han trækker sig som træner for Real Madrid. Det er den 31. maj 2018, blot fem dage efter Zinedine Zidane stod i spidsen for det Real Madrid-hold, der vandt Champions League for tredje gang i træk. Præstationerne i ligaen skal vi ikke komme nærmere ind på i dag. Det har alligevel altid været Champions League der er den primære turnering, når man er i Real Madrid. Det er dér man for alvor er Kongeklubben, også selvom man er den klub med flest nationale trofæer i Spanien.

For at få det hele med skal vi spole tiden lidt tilbage. Vi kan faktisk starte i 2014, nærmere betegnet den 24. maj. Her står Zinedine Zidane på sidelinjen ved en historisk dag for fodboldklubben. Denne dag er han ikke i centrum, og mange kan sikkert slet ikke huske, at han var der den aften i Lissabon, hvor man endelig fik sin tiende Champions League-titel. La Décima.

Hovedpersonen den aften hed naturligvis, som så mange gange både før og siden, Sergio Ramos. Det var ham der headede den ind efter 92:48 til 1-1, hvorefter Gareth Bale, Marcelo og Cristiano Ronaldo kunne sørge for, at man kunne hæve pokalen med de store ører efter 12 år i mørket. 12 år efter, at manden, som ikke engang var den primære mand på sidelinjen, havde helflugtet et Roberto Carlos-indlæg op i hjørnet bag Bayer Leverkusens Hans-Jörg Butt. 2-1 i Skotland og måske historiens smukkeste Champions League-mål.

En upopulær præsident

Hukommelsen er dog som bekendt kort i fodbold, og et år senere blev Carlo Ancelotti bedt om at pakke sine ting i Real Madrid. Don Carlo Ancelotti var en uhyre populær mand blandt fansene, og derfor skulle der også noget specielt til at afløse ham. Valget faldt på Rafael Benitez, som kendte klubben i forvejen fra sine unge år. En spansk træner i hovedstadsklubben. I Napoli havde Benitez haft en vis form for succes, ligesom han i øvrigt havde haft succes i både Valencia og Liverpool, men, som så mange andre har måtte sande før ham, så er tingene ofte anderledes i Real Madrid.

Det var altid et dårligt match, men Pérez gik ud i pressen og erklærede, at Benitez havde klubbens fulde støtte. En måneds tid senere var han naturligvis fyret. Tilbage sad en upopulær præsident. Man havde altså fyret en populær træner i Carlo Ancelotti, og afløseren havde ikke forbedret noget.

Frelseren?

På Castilla havde man siden juni 2014 haft en træner rendende rundt med noget af et navn, både i Real Madrid og fodboldverdenen generelt, og det kunne Florentino Pérez benytte. Eller det skulle han. Samme dag som Benitez blev fyret, lavede man en aftale med Zidane på to og et halvt år.

Vi ved alle sammen hvordan det gik. Skuden blev vendt og historie blev skrevet. I min voksne levetid har Real Madrid aldrig været stærkere end de var i 2017. “A-holdet” tog sig af Champions League, mens et “B-hold” med sultne, unge spillere spillede en stor del af LaLiga-kampene. Og vandt dem. Ligeledes for første gang i mit voksenliv var det indiskutabelt, at Real Madrid var bedre end FC Barcelona, både nu og i den nærmeste fremtid.

Lige indtil man altså skulle spille kampe igen. I den kommende sæson endte man 17 point efter Barcelona (og tre efter Atlético) med 76 point. Så få point havde man ikke fået siden 2006-2007, hvor det så paradoksalt nok blev til et mesterskab.

I hovedturneringen, Champions League, gik det dog fint. Man vandt naturligvis pokalen for tredje gang i træk med en sejr over Liverpool, og så var sæsonen jo reddet.

Og så er vi tilbage ved pressemødet den 31. Maj 2018. Og dér sidder han så, Florentino Pérez, helt slukøret, tydeligt mærket, og siger:

- Det er en trist og overraskende nyhed, for spillerne og for alle der arbejder i klubben. Stedet her vil altid være dit hjem, din familie. Jeg er ikke i tvivl om, at han vil vende tilbage.

Nu har vi måske fået nok historie. Efterfølgende kom to trænere, Lopetegui og Solari, som ikke har den store betydning for Real Madrids historie (selvom jeg faktisk nød at se holdet under Lopetegui).

Tilbagekomst

Den 11. marts 2019 kom så den dag Florentino Pérez havde drømt om siden sommeren 2018. Zinedine Zidane var tilbage i Real Madrid, og nu skulle man vinde fodboldkampe igen. Det gjorde man så ikke rigtigt resten af sæsonen, men sæsonen efter vandt man mesterskabet, og dét endda med noget så usædvanligt som en solid defensiv. Nye tider i Real Madrid, og med kaosset i Barcelona i sommeren 2020 så det ud til at blive Real Madrids år igen. Som i 2017 varede den følelse dog kun indtil man begyndte at spille fodbold igen.

I skrivende stund er Real Madrid blot tre point foran det dårligste Barcelona siden tiden før Ronaldinho, mens man er fire point efter førerhunden Atlético Madrid… som har spillet to kampe færre.

Det er i øvrigt sket med noget fodbold, som ikke ligefrem får én op ad stolen - det er snarere vanskeligt at holde sig vågen til de sene Real Madrid-kampe, når den gamle garde igen indtager grønsværen for at hive tre point hjem på så stillestående vis som overhovedet muligt.

Zidane vs. Real Madrid

Men jeg er her sådan set ikke for at kritisere Real Madrids spillestil. Selvfølgelig skal man stræbe efter at spille offensiv fodbold i denne her klub, men når det er sagt, så kan jeg godt gå med til en pragmatisk tilgang, når nu situationen er som den er under en pandemi.

Hvad jeg til gengæld ikke kan acceptere er, når en træner går decideret imod klubben. I mine øjne har Zinedine Zidane siden sin tilbagekomst i marts 2019 modarbejdet klubbens transferpolitik med sin enormt stædige holden fast i de samme, gamle folk, som han stoler på.

Når man kigger på Real Madrids indkøb de seneste år er der ingen tvivl om, at man har svært ved at følge med økonomisk. Indtog i klubber som PSG og Manchester City, og den endeløse strøm af sponsorpenge i engelsk fodbold, har været med til at presse priserne på de dygtigste spillere helt i vejret, så det i dag kan være vanskeligt at få et lovende talent til under €40 millioner.

Som konsekvens heraf har man i Madrid valgt at satse to steder; Det første sted er de største talenter, særligt i Brasilien. Her har man bl.a. hentet Vinícius Jr, Rodrygo og Reinier, ligesom også Fede Valverde er hentet i Sydamerika. I Europa har man hentet spillere som Martin Ødegaard, Luka Jovic, Dani Ceballos og Eder Militao.

Det andet sted, man har valgt at satse er på store stjerner tæt på kontraktudløb. Her har man været i stand til at hente Thibaut Courtois og Eden Hazard til nogenlunde spiselige penge, selvom Hazard indtil videre ikke har været dem værd.

Problemet med at handle talenter er bare, at træneren nægter at bruge dem. Achraf Hakimi og Marcos Llorente er allerede væk, Luka Jovic og Dani Ceballos er ude på lån og Martin Ødegaard kan snart være fortid i Real Madrid. Med sommerens formodede ankomst af David Alaba kan Eder Militao også snart være på vej væk.

Achraf Hakimi blev solgt videre efter et par sæsoner, hvor han var fremragende i Dortmund. Det er måske fair nok, da marokkaneren er mere wingback end back og derfor kunne blive udstillet i Real Madrids system. Ikke desto mindre var det et af verdens mest interessante navne, som i øvrigt skinner i Inter. Så tænk på, hvad han kunne præstere, hvis han fik løn.

Marcos Llorente blev solgt efter en sæson, hvor han var bedre end Casemiro, og han er nu én af LaLigas allerbedste spillere i denne sæson. Luka Jovic kan det være vanskeligt at mene noget om, udover at han aldrig har haft en chance for at blive implementeret på holdet.

I 2018-2019 scorede Jovic 27 mål på 3.302 minutter (1 mål pr. 122 minutter), mens han i 2019-2020 nåede 806 minutter på banen for Real Madrid med to mål til følge. Der skulle altså gå 403 minutter pr. mål for serberen. I 12 af de 27 kampe, han var på banen i, fik han ni eller færre spilleminutter.

På det her tidspunkt sidste sæson var Martin Ødegaard én af de allerbedste spillere i LaLiga, da han dominerede for La Real. Det startede da også lovende for nordmanden, der startede inde i de to første kampe, dog noget anonymt. Siden de to kampe har Martin Ødegaard fået lov til at spille 118 minutters fodbold for Real Madrid. Og de 118 minutter er fordelt på fem kampe. Umuligt at blive en del af et hold med den mængde spilletid.

Eder Militao kom til Real Madrid fra FC Porto i 2019. Her var han bl.a. blevet kåret til månedens forsvarsspiller fire gange i træk i den portugisiske liga, og som den dyreste forsvarsspiller i Real Madrids historie med en pris på €50 millioner. I sin første sæson i Spanien blev det til 20 kampe, men i denne er det blevet til blot fire kampe for den unge brasilianer.

Længere fremme på banen har både Vinícius Jr og Rodrygo haft et svingende forløb i klubben. Tilliden har her været større, men ingen af dem har flyttet sig derhen hvor man havde håbet på, da de blev hentet til klubben.

Nu er der så tale om, at man vil hente unge Camavinga i Rennes, men hvorfor? Hvis det ender, som det har gjort med så mange før ham, så ender han med at tilbringe langt, langt størstedelen af sin tid på bænken, bag en stensikker starter i Casemiro.

Tør unge spillere overhovedet tage springet til Real Madrid længere? Svaret er nok ja, men bør de?

De gyldne år

I Real Madrids gyldne år under Zidane, 2016-2018, nød enhver spiller enormt stor tiltro fra træneren. Zinedine Zidanes Real Madrid har været kendetegnende ved, at man har haft så dygtige fodboldspillere på alle positioner, at man har fået det ekstremt svære til at se let ud.

I starten var det den altdominerende BBC, Zidane fik til at fungere perfekt. Det var en fronttrio med fart, fysik, kløgt, luftstyrke og masser af trussel udefra. Kort sagt, tæt på perfekt. Da han “mistede” Gareth Bale og den fart han stod for, et sted mellem 2016 og 2017, “opfandt” han Isco og Real Madrid begyndte at spille med diamant på midten og flere og flere indlæg. På det her tidspunkt er Dani Carvajal og Marcelo stort set playmakere og måske de backs i historien, der har betydet mest for deres holds succes.

Man havde altså verdens bedste venstre back og til tider også den bedste højre back. De stod utroligt højt i banen, og grundet holdets pasningssikkerhed under pres var de i stand til at holde de positioner i selv de mest pressede situationer. Modric, Kroos og Isco udgjorde en trekant, der stort set ikke mistede fodbolden.

På samme tid havde man én af de bedste headere i spillets historie løbende oppe foran i Cristiano Ronaldo, som i sin nye rolle fik endnu mere frihed til at løbe rundt om Benzema. Ronaldo var ikke længere i stand til at sætte modstandere på sidelinjen efter velbehag, så han koncentrerede mere og mere af sin indsats omkring feltet. Hvis bolden kom i feltet var det farligt. Simple as that.

Ja, simple as that. Det lyder jo nemt, og Zidane har ikke fået for meget kredit for at stå bag tre Champions League-triumfer i streg. Jeg er ikke sikker på, det bliver gentaget i min levetid, så selvfølgelig er det en kæmpe bedrift, som jeg også har beskrevet ovenfor.

Zidane har også tidligere været en mester til at ændre kampe med sine ændringer undervejs. Førhen var det gerne Lucas Vázquez og Marco Asensio der kom på banen, fordi de var mere løbestærke end dem de skulle erstatte. Dengang handlede det oftest om at bevare status quo, altså at holde på et resultat. I dag handler udskiftningerne mere om, at man har travlt med at få lavet et mål, og de spillere har man simpelthen ikke til rådighed i truppen.

Det er jo også åbenlyst, at man kun har én målscorer i truppen, og det kan intet tophold være tjent med. De fleste absolutte tophold vil have brug for, at man har tre spillere der scorer jævnligt. Det havde man med BBC, men samtidig stod Ronaldo for så absurd en mængde mål, at man måske ikke engang havde brug for den tredje.

Når alt kommer til at, så er det her ikke Zinedine Zidanes skyld. Det er ikke ham, der har skabt en pandemi, der lægger økonomier ned. Det er heller ikke ham, der har solgt Cristiano Ronaldo. Det er heller ikke ham der har besluttet, at spillere skal brænde store chancer eller begå store defensive fejl.

Det er dog ham vi har lige nu, men kan man have Zinedine Zidane som træner i en klub hvis klare strategi er at hente unge spillere, ofte teenagere, ind, når han ikke tør bruge dem? Og hvis ikke han tør, hvem skulle så? Han har formentlig den længste snor nogen træner har haft under Pérez.

Udefra ser det ud som om der er et clash mellem klubben og træneren. Og her vil klubben bare altid vinde. Jeg mener, at klubben nu har brug for en træner med en mere klar filosofi.

Så nu står vi her igen, den 31. maj 2018. En tårevædet Zidane tager over for Florentino Pérez og siger:

- Det er ikke et farvel, men et på gensyn. Det er en beslutning som træffes, fordi det er på tide. Det er det bedste for spillerne.

Og det er bedst for Real Madrid. Fordi Zinedine Zidane og Real Madrid er vokset fra hinanden.
Følgende bruger(e) sagde tak: Steen, Thomaskjensen, El Siete, Kialpe

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 1 uge siden #2 af Estadio Santiago Bernabéu
Flot skrevet! Det er svært for mit vedkommende at være uenig.

Kernen i artiklen må vel være det emne, som bliver gentaget til sidst: Om Zidane er den rette træner, når man henter unge talenter ind. For mig er det store spørgsmål om Zidane overhovedet er klar over at det er et problem. Fokuserer han udelukkende på kortsigtede resultater eller tænker han også på at videreudvikle klubben. En Real Madrid træner bliver desværre nødt til at tænke over begge dele medmindre man står i en Champions League semifinale/finale.

Zidane har fortjent al den ros i verden for sine første mange sæsoner i klubben som spiller og træner. Men måske er det på tide at vi sætter ham til siden indtil vi forhåbentlig har et hold af verdensstjerner igen, som han kan komme hjem til Bernabeu for at lede.

Næste kamp: La Liga Matchday 25
Real Madrid - Real Sociedad
Kamptidspunkt: Mandag 1. marts kl. 21:00
Stadion: Alfredo di Stéfano

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 1 uge siden #3 af 9eren
Spørgsmålet er ikke om Zizou og Real Madrid er vokset fra hinanden men om Zizou overhovedet har materialet til at gøre ham god for at blive i Real Madrid. Det er svært at vokse fra noget i Real Madrid som den ene dag hedder canteranos y galacticos, og den anden dag hedder equipo españolizado, eller joventud con nombres bonitos y abuelos con defectos!

Hugol. 30 años con el mejor club del mundo.
Agent for Aquinas American School/Getafe Internacional (14-17 år) David Aznar
Il mio nome é Guiseppe Meazza

Sidste redigering: 1 måned 1 uge siden ved 9eren.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 1 uge siden #4 af thulby
Rigtig godt indlæg. Vi skylder Zizou stor tak for de mange flotte titler, men han er nok ikke den rigtige til at før Real Madrid videre som det ser ud nu. Han giver ikke de unge/nytilkomne spillere nok chancer, men går hele tiden tilbage til den gamle garde. Bedste eksempel er Luka Jovic. 3. mest scorende i bundesligaen for et meget dårligere hold end dem før ham. Og så ikke få en reel chance hos Zizou. Og sådan er det med mange af de unge spillere. De får for få minutter. De når aldrig at få fodfæste på holdet. Og som nævnt Llorente og Ødegaard. De har jo gjort det så godt på andre gode spanske hold.
Zizou er god til et hold med spillere på toppen, men tilsyneladende dur han ikke til at udvikle unge talenter. Er det Allegri vi skal have?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 6 dage siden #5 af Jona
jeg er uenig i ZZ skal væk
folk glemmer altså nogle faktorer som altså spiller ind

1) det er corona sæson. ligesom en del af sidste sæson var. I snart 1 år har de spillet en kamp hver tredje dag.
og det kan man se på.... ja næsten alle hold i verdenen. Bayern og Atletico er vel de eneste der faktisk lever op til forventningerne

2) man brugte ikke en krone op spillere sidste sæson på grund af corona. ikke en. og hvor mange af de spillere vi købte sæsonen forinden, siden gensynet med ZZ, har været spillere han har efterspurgt? tjah det kan man self kun gisne om men mit gæt ville være kun Hazard og Mendy.

ja er uenig med hvordan han har brugt de unge spillere, eller mangel på samme.... men igen har i været imponeret over nogen af dem når de har fået chancen denne sæson? måske lidt rodrygo men hvem ellers? og ZZ skal altså levere resultater.
jovic f.eks har jo ikke ligefrem været en drøm og det er jo svært når hans konkurrent hedder benzema og er en af de bedste angribere i verdenen og vel reelt set vores eneste trussel offensivt.
vini har da fået rigeligt med chancer men har nærmest taget et skridt ned denne sæson.
ødegaard skadet. rodrygo skadet.
asensio har også lang vej endnu og vi skal vel helt tilbage til 17 før det sidst så rigtig godt ud

jeg køber den simpelthen ikke at det er ZZ`s skyld.
havde Hazard levet op til bare det halve af vores forventninger tror jeg slet ikke vi havde haft den her diskussion.
og det er jo ikke kun 3 CL titler der står på mandens CV.
som om folk glemmer han vandt la liga igen med næsten præcist samme hold som hverken kunne under Jurgen eller Solari og tabte ligaen med næsten 20 point op til Barca.
sidst men ikke mindst hvem skal erstatte ZZ? det kan jeg virkelig ikke se for mig. jo måske flick eller klopp. det sker næppe.
min mening: giv ZZ minimum en sæson mere. Og køb nu for hulen da Mbappe;)
Sidste redigering: 1 måned 6 dage siden ved Jona.
Følgende bruger(e) sagde tak: Real HWL, DeLaRed

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 6 dage siden #6 af Taxii89

Jona skrev: jeg er uenig i ZZ skal væk
folk glemmer altså nogle faktorer som altså spiller ind

1) det er corona sæson. ligesom en del af sidste sæson var. I snart 1 år har de spillet en kamp hver tredje dag.
og det kan man se på.... ja næsten alle hold i verdenen. Bayern og Atletico er vel de eneste der faktisk lever op til forventningerne

2) man brugte ikke en krone op spillere sidste sæson på grund af corona. ikke en. og hvor mange af de spillere vi købte sæsonen forinden, siden gensynet med ZZ, har været spillere han har efterspurgt? tjah det kan man self kun gisne om men mit gæt ville være kun Hazard og Mendy.

ja er uenig med hvordan han har brugt de unge spillere, eller mangel på samme.... men igen har i været imponeret over nogen af dem når de har fået chancen denne sæson? måske lidt rodrygo men hvem ellers? og ZZ skal altså levere resultater.
jovic f.eks har jo ikke ligefrem været en drøm og det er jo svært når hans konkurrent hedder benzema og er en af de bedste angribere i verdenen og vel reelt set vores eneste trussel offensivt.
vini har da fået rigeligt med chancer men har nærmest taget et skridt ned denne sæson.
ødegaard skadet. rodrygo skadet.
asensio har også lang vej endnu og vi skal vel helt tilbage til 17 før det sidst så rigtig godt ud

jeg køber den simpelthen ikke at det er ZZ`s skyld.
havde Hazard levet op til bare det halve af vores forventninger tror jeg slet ikke vi havde haft den her diskussion.
og det er jo ikke kun 3 CL titler der står på mandens CV.
som om folk glemmer han vandt la liga igen med næsten præcist samme hold som hverken kunne under Jurgen eller Solari og tabte ligaen med næsten 20 point op til Barca.
sidst men ikke mindst hvem skal erstatte ZZ? det kan jeg virkelig ikke se for mig. jo måske flick eller klopp. det sker næppe.
min mening: giv ZZ minimum en sæson mere. Og køb nu for hulen da Mbappe;)


Jeg forstår egentlig godt pointerne, men er dog uenig i hvor "skylden" skal lægges. Som nævnt i andre tråde mener jeg ikke Zidane er manden til at gennemføre et generationsskifte, som allerede er forsinket.

Desuden var der altså også kritiske røster allerede dengang han vandt CL omkring spillet, manglende mønstre og et egentligt koncept. Men når man vinder Champions League tre gange i træk har man selvfølgelig den sidste trumf :)

Nu vinder vi intet, spillet sejler og INGEN af de unge præsterer mere. Som i ingen overhovedet. Hvad skal vi ellers gøre fremfor at skifte træner? Noget skal da ændres og var allerede på tale sidste sæson, hvor Valverde dog præsterede rigtig flot. Vi skal bestemt have en ny kant og en fra øverste hylde, men det er ikke nok.

Jeg holder på Zidane skal ud, og hellere i går end i dag.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 6 dage siden #7 af Dios
@Jona.

Det er alene trænerens ansvar, at få det bedste ud af spillerne. Havde det nu bare kun været Hazard som underpræsterede gevaldigt, så kan premisen købes. Faktum er jo bare, at det er halvdelen af holdet, hvis ikke langt flere der underpræstere.
Zidane fik måske ikke de spillere han vil have, eller han synes han mangler, men med hans tilfældighedsspil, så er der vel ingen spillere i verden som vil kunne løse opgaven på nær Ronaldo i hans prime.
Det er jo lige i alle kæder, at spillerne underpræstere, og det hænger jo godt sammen med de mange inkasserede mål og meget få scoret mål.

Zidane er ikke problemet, så du mener det er samtlige spillere som er problemet? Altså pånær nogle meget få.

No solo soy perfecto, también soy Madridista.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 6 dage siden #8 af Estadio Santiago Bernabéu
Underpræsterer og underpræsterer. Det er jo ikke fordi vi førte ligaen stort, cruisede igennem Champions League og slog Barcelona indbyrdes under hverken Lopetegui og Solari.

Faktisk var vi i krise under de to trænere. Så kom Zidane tilbage og vandt et mesterskab med truppen.

Spørgsmålet er om det rent faktisk er træneren, der ikke får nok ud af sine spillere (når de tidligere trænere heller ikke kunne dengang spillerne var yngre) eller om det rent faktisk er spillerne der er 'over the hill'.

Når det så er sagt så tror jeg stadig på Zidane som en træner til et storhold med store navne og ikke på et hold af talenter. Der findes sikkert bedre trænere når man skal opbygge et hold end Zidane. Så han må videre til sommer :( Så kan vi hente ham hjem igen når vi har et hold af stjerne, der skal passes og plejes.

Næste kamp: La Liga Matchday 25
Real Madrid - Real Sociedad
Kamptidspunkt: Mandag 1. marts kl. 21:00
Stadion: Alfredo di Stéfano
Følgende bruger(e) sagde tak: DeLaRed

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 6 dage siden #9 af Jona
@dios

Nej jeg mener ikke det er stensikkert det er Zidanes skyld. For faen altså de spiller hver tredje dag. Det er Corona sæson. Prøv lige at nævne nogle andre hold i Europa på nær Bayern, Milan og Athletico som ikke under præstere i år? Selv et hold som Liverpool som, nogen ihvertfald, betegner som det bedste hold i verdenen, sammen med Bayern, er skyggen af dem selv.

Og spillere som benzema, modric, kroos, case, varane, Ramos, Courtois, valverde har da ikke under præsteret. Nuvel de har ikke været verdensklasse i hver kamp men igen kan man regne med andet med det program de har og deres alder taget i betragtning?
Spillere som mendy, Vini, asensio og carvajal har da også før spillet fantastisk under Zidane så hvorfor skulle han være skyld i de pludseligt ikke gør.

Som skrevet før havde vi bare haft en udover Benz der kunne lave mål tror jeg slet ikke vi havde haft den her diskussion. Det gør så sindssygt meget ved et hold og spillernes mentalitet at have nogle der afslutter angrebene. Istedet for at modric, kroos og endda case nærmest skal tvinges frem for at finde på et eller andet.

Men jeg forstår udmærket jeres argumenter når det kommer til spillet, udskiftninger osv. I hvertfald mod de små hold. Mod de store har det jo faktisk set godt ud. Vi har den bedste statistik mod top holdene i la liga ligesom vi havde sidste sæson. Udover det vandt vi begge opgør mod inter og røg kun ud af sidste CL fordi carvajal og varane lige valgte at skiftes med at spille deres dårligste kamp i deres historie i klubben mod City.
Jeg syntes bare man burde lade Zidane tvivlen komme til gode og give ham en sæson mere. Det er trods alt Zidane vi snakker om. Og det er trods alt en meget mærkelig tid vi lever i lige nu. Hvis han fyres spår jeg en ny tid hvor vi skifter trænere konstant. Kan virkelig ikke se hvem der realistisk set kunne erstatte ham
Sidste redigering: 1 måned 6 dage siden ved Jona.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 5 dage siden #10 af El Siete

Jona skrev: @dios

Nej jeg mener ikke det er stensikkert det er Zidanes skyld. For faen altså de spiller hver tredje dag. Det er Corona sæson. Prøv lige at nævne nogle andre hold i Europa på nær Bayern, Milan og Athletico som ikke under præstere i år? Selv et hold som Liverpool som, nogen ihvertfald, betegner som det bedste hold i verdenen, sammen med Bayern, er skyggen af dem selv.

Og spillere som benzema, modric, kroos, case, varane, Ramos, Courtois, valverde har da ikke under præsteret. Nuvel de har ikke været verdensklasse i hver kamp men igen kan man regne med andet med det program de har og deres alder taget i betragtning?
Spillere som mendy, Vini, asensio og carvajal har da også før spillet fantastisk under Zidane så hvorfor skulle han være skyld i de pludseligt ikke gør.

Som skrevet før havde vi bare haft en udover Benz der kunne lave mål tror jeg slet ikke vi havde haft den her diskussion. Det gør så sindssygt meget ved et hold og spillernes mentalitet at have nogle der afslutter angrebene. Istedet for at modric, kroos og endda case nærmest skal tvinges frem for at finde på et eller andet.

Men jeg forstår udmærket jeres argumenter når det kommer til spillet, udskiftninger osv. I hvertfald mod de små hold. Mod de store har det jo faktisk set godt ud. Vi har den bedste statistik mod top holdene i la liga ligesom vi havde sidste sæson. Udover det vandt vi begge opgør mod inter og røg kun ud af sidste CL fordi carvajal og varane lige valgte at skiftes med at spille deres dårligste kamp i deres historie i klubben mod City.
Jeg syntes bare man burde lade Zidane tvivlen komme til gode og give ham en sæson mere. Det er trods alt Zidane vi snakker om. Og det er trods alt en meget mærkelig tid vi lever i lige nu. Hvis han fyres spår jeg en ny tid hvor vi skifter trænere konstant. Kan virkelig ikke se hvem der realistisk set kunne erstatte ham


Du siger det jo selv. ALLE hold lider under pandemien, alle hold er presset af et tæt program, manglende tilskuere, dårlig økonomi osv, så hvorfor er det en undskyldning. Vi tabte til Shaktar som havde et halvt hold ude til netop corona.
Om ikke andet, så burde de mindre hold, som vi har svært ved at slå, jo være dårligere stillet, da de er mere afhængige af deres start-ellever og ikke har resourcer til en så bred trup som os, samt være mere afhængig af indtægter. Altså, come on, vi burde kunne smide Marcelo i mål og Lunin op som angriber, og stadig vinde over Alcoyano.

Det er en svær tid, men fordi der ikke er tilskuere på stadion, eller at de spiller midtuge kampe (som de altså også gjorde før) burde vores trup stadig være bred og talentfuld nok, til at klare en sådan sæson. Hvis det var så hårdt, som det nok selvfølgelig er, havde man ikke sendt Ødegaard og Jovic (og måske Militao) ud på lån.

Andre vil sige, jamen vi har heller ikke handlet, vi har brug for forstærkninger. Igen, ALLE andre hold, pånær olieholdene, er ramt på økonomien og vi har, i modsætning til mange andre hold, en kø af talenter der banker på døren. At vi ikke har mål nok i holdet falder jo også tilbage på Zidane og ledelsen og de offensive indkøb de har gjort, før pandemien.

Samtidig behøver det heller ikke være så sort/hvidt. Jeg synes klart Zidane bærer et kæmpe ansvar, det meste af det, men spillertrup og ledelse gør det selvfølgelig også.

Madridista siden 2000. Raúl over dem alle.

Como no te voy a querer,
como no te voy a querer,
si eres campeón de Europa por décima vez.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

4 uger 1 dag siden #11 af Jona
Dios

Kan godt se hvad du mener med at alle burde være ramt og at det burde gå hårdest udover de små hold. Men Sådan forholder det sig jo bare ikke.
Det må man jo bare konstatere når man kigger på stillingerne i de forskellige ligaer i Europa og mest af alt hvordan de bedste hold spiller. Det er jo ikke uden grund hold som Real Madrid, Barca, City, Liverpool, Juventus og PSG, altså alle titel bejlerne, spiller langt under niveau. Ikke kun det at de taber point men at de direkte spiller dårligt.
Det kan måske have noget at gøre med at for de små hold vil det stadig være deres livs kamp mens de store holds mentalitet vil være den skal bare overstås uden skader eller brug af unødige kræfter.
Talenterne? Hvad har de lige vist? Hvad har rodrygo, vinicius og asensio vist mere end vazquez? Hvad har jovic vist som gør han skal foran benzema? Ødegaard kan jeg måske godt være enig i ikke har fået chancen men det skyldes jo nærmere mere at vi sjældent spiller en formation der passer ham på grund af de spillere vi i forvejen har. Hvorfor skulle han komme foran modric, kroos eller case når han altså ikke lige har været skadet? siden hvornår er det blevet vigtigere at udvikle talenter i RM end at få de 3 point?????
Vi er hverken Dortmund eller Ajax for pokker. Vi kan da ikke ofre en masse kampe på at grinde talenter ind på holdet når vi har verdensklasse spillere.
Sidste redigering: 4 uger 1 dag siden ved Jona.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Leveret af Kunena Forum

BEMÆRK! Vi bruger cookies.

Ved at benytte hjemmesiden accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Læs mere

Jeg er indforstået

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider skal informere om cookies, der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”.

Vi benytter cookies til:

  • Optimering af teknisk funktionalitet
  • Integration til facebook.com
  • Integration til vores annoncører, herunder Google AdSense

Ønsker du ikke at tillade cookies, kan du finde en vejledning her til at slette/slå dem fra i din browser. Vælger du at slette cookies, vil en del funktioner på madridista.dk ikke fungere hensigtsmæssigt for dig. Fx vil det ikke være muligt at logge på debatforum.