Referat: Dortmund - Real Madrid 0 - 1, Champions League, finale

1 måned 1 uge siden #1 af Benzeron
Lørdag den 1....

Logo Realmadrid 010101

Lørdag den 1. juni 2024 blev endnu en stor aften i Real Madrids historie. Her vandt man klubbens 15. Champions League-trofæ, men det holdt hårdt, for aftenens modstandere fra Dortmund havde enorm ære af kampen, mens Real Madrid ikke var i nærheden af sit topniveau.

 

Især første halvleg var en besværlig affære for Real Madrid. Dortmund virkede skarpere på alle parametre, og Real Madrid halsede efter i omstillingerne, mistede dumme bolde i offensiven, og de eneste reelle forsøg var to ufarlige spark udefra med Valverde og Vinícius’ kolde venstreben. I den anden ende kom Dortmund til flere store chancer, den første af dem på en fremragende dybdebold fra Hummels til Adeyemi, der på gå grund af Carvajals dårlige positionering var helt fri i dybden, men heldigvis fik driblet sig ud i en for spids vinkel til at få afsluttet ordentligt.

Dortmund kom til flere store chancer med både Adeyemi og Füllkrug som afsluttere, ligesom tyskerne generelt så skarpere ud i deres boldomgang omkring Real Madrids felt, hvor Real Madrid-spillerne omvendt så ud til at være op til flere sekunder efter i opfattelsen gang på gang. Samtidig løb Carvajal flere gange bolden direkte ud over baglinjen i offensiven, hvor Vinícius, Rodrygo og Bellingham også havde gang i en rigtig skidt kamp.

Og så lad os ikke dvæle mere ved den pinlige indsats i første halvleg, der faktisk gjorde, at man nærmest var helt lettet over, at Real Madrid ikke var bagude ved anden halvlegs start. Heldigvis blev spillet bedre i anden halvleg, hvor Kroos kom tæt på allerede efter 48 minutter på et flot sparket frispark, der blev vundet på glimrende forarbejde af Vinícius, der var en af dem, der virkelig løftede sit niveau i de sidste 45 minutter.

Det rystede ikke Dortmund mere, end at de fortsat fik lov at køre bolden uimponeret rundt på Real Madrids banehalvdel få minutter senere, men det blev aldrig helt så farligt som deres store chancer i første halvleg. Til gengæld kom de mere på bagbenene defensivt, især når Vinícius satte turboen på, søgte mod baglinjen og fik slået et par indlæg og vundet nogle hjørnespark. Vinícius var også tæt på at skabe 1-0-føringen med et dybt indlæg mod Bellingham, der akkurat ikke kunne få snittet bolden ind bag Kobel, der flagrede frit i feltet.

Da var der blot få minutter til, at den helt store forløsning kom. Vinícius drev igen gæk med Dortmund-forsvarets højreside, og med en tunnel så fræk på Ryerson, at den burde være forbudt at kigge på for folk under 18, fik han skaffet kampens vigtigste hjørnespark. For det var Kroos, der i sin afskedskamp smed bolden indover, hvor han ramte 173 cm høje Carvajal, der med sin karrieres personlige højdepunkt kunne stange bolden flot i kassen til 1-0.

I resten af kampen stod der stort set Real Madrid på det hele. Valverde og Camavinga så ingenlunde trætte ud, og Real Madrids pres begyndte pludselig at fungere upåklageligt, hvilket skabte en række fine muligheder for Real Madrid. Det samlede antal skud fra Los Blancos blev hævet fra to i første halvleg til 13 i anden, og ét af dem kom efter en foræring fra en ellers velspillende Maatsen på Dortmunds venstreback. Den unge hollænder sendte en bold direkte i fødderne på Bellingham, der dirigerede bolden videre til en helt fri Vinícius. Brasilianeren vendte bolden mod sit venstreben, og med en forkølet afslutning dumpede den helt perfekt forbi Kobel og i nettet til 2-0.

I slutningen af kampen fik vi et sidste højdepunkt med Kroos, der blev taget fra banen i sin sidste kamp i karrieren. Tyskeren knyttede næverne og jublede ud mod Real Madrid-tilhængerne, inden Modric kunne kramme sin sjæleven og erstatte ham i de døende minutter af kampen.

Dermed sluttede en kamp, der gjorde Vinícius til denne sæsons Real Madrid-topscorer samt Kroos, Modric, Carvajal og Nacho til mest Champions League-vindende spillere i historien sammen med Gento. Der skal dog også lyde stor anerkendelse herfra til Dortmund-spillerne, der alle sammen spillede en flot kamp.

Kampens badebold: Real Madrid kunne lige så godt have spillet med en badebold i første halvleg. Hvor var det dumt at se på. Over i glemmebogen med den, for det endte trods alt med en festaften!

Kampens spiller: Jeg har mest lyst til at give den til en, der var der over 90 minutter. I første halvleg var det kun Valverde og Camavinga, der af markspillerne kunne være deres præstation bekendt. Det er virkelig den usynlige helt i aften, men uruguayaneren får den, for med den gang alibipresspil, dårlig boldomgang og nonchalante attitude, der var alt for meget af, var det altafgørende, at Valverde bidrog med det stikmodsatte, hver gang han var i aktion.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 1 uge siden #2 af Ramos4
The fuck, trak de et af vores mål fra?!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 1 uge siden #3 af Benzeron
Alt over 1-0 er spildt arbejde! Det er hermed rettet :)
Følgende bruger(e) sagde tak: Ramos4

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 1 uge siden #4 af Real HWL
Sidste redigering: 1 måned 1 uge siden ved Real HWL.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 måned 1 uge siden #5 af Ramos4
Jeg elsker at efter Barca troede de var de nye konger, så har vi bare tromlet dem ned lige siden 2015. Fuldstændig overskygget deres præstationer og er nu på 15 - 5 i CL titler.

Barca havde en god periode. Real Madrid es eternal.
Følgende bruger(e) sagde tak: Real HWL

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Leveret af Kunena Forum