Referat: Rayo Vallecano - Real Madrid 0-1, LaLiga, 26. spillerunde

Real Madrid tog endnu et skridt mod det spanske mesterskab, da det i går blev til en kneben og sen sejr på 0-1 ude over Rayo Vallecano.

Det er først og fremmest Real Madrids egen skyld, at der så længe skulle være spænding om sejren, for allerede i kampens indledning havde Marco Asensio to gode forsøg til at bringe holdet foran, men de blev brændt og langsomt forfaldt holdet til at spille forudsigeligt og langsomt, hvilket gjorde det relativt nemt for Rayo Vallecano at forsvare sig.

Real Madrid var ellers kommet på banen med et mere lovende udtryk, hvor man pressede højt og lykkedes med hurtige kombinationer, men det var hovedsageligt fra Asensio på højrekanten, at de farlige situationer blev skabt og han havde da også en gigantisk chance til at bringe Real Madrid foran inden pausen, men det blev ved 0-0. Det til trods for, at Casemiro ellers havde hamret bolden i nettet, men scoringen blev underkendt for off side.

I anden halvleg kom Rayo Vallecano bedre med og de fik spillet sig frem til en del store chancer, som Thibaut Courtois endnu en gang tog sig af.

For en gang skyld reagerede Ancelotti fra bænken, da han indskiftede Fede Valverde efter en times spil, da han kom på banen i stedet for Casemiro, som netop havde raget et gult kort til sig og det er meget kendetegnende for uruguayanerens spil, at et TV-klip kort efter viste ham som værende første mand til at presse Zidane i Rayo-målet, hvorefter TV-billedet skifter til midtbanen, hvor han er nede og forsøge at erobre bolden. Manden har bare en stor arbejds-radius og dynamik.

Til gengæld skulle der gå tyve minutter inden den næste indskiftning kom, men den fik til gengæld betydning for sejren, idet Rodrygo kom på banen i stedet for Asensio og den lille brasilianer skulle blot bruge tre minutter på at spille Benzema fri og han kunne i et samspil med Vinícius bringe Real Madrid foran.

Kampens spiller: Thibaut Courtois. Og det er egentligt ærgerligt, at det er ham, som skal rende med den titel i sådan en kamp, for den skal man lukke og slukke inden. Hans redninger er dog vitale og ingen af markspillerne efterlod samlet set noget stort indtryk.

Kampens badebold: Casemiro. Der findes bedsteforældre med rollator, som bevæger sig mere elegant rundt og som sandsynligvis også er hurtigere og bedre med bolden. Endnu en skuffende præstation fra den brasilianske kommode.

Perspektiver frem mod de næste kampe: Der var trods alt momentvis fremgang at spore i holdets spil, men man skal kunne fastholde det over længere tid. Holdet får givetvis glæde af endnu en uge, hvor der ikke er midtrundekampe.