Madridista

 
 

En stjerne, der falmer: Modric har spillet under halvdelen af minutterne

Logo Realmadrid 010101

Luka Modric afviste i sidste sæson et astronomisk tilbud fra Saudi Arabien for i stedet at tage et år mere i Real Madrid, men med kroatens faldende status i Real Madrid i løbet af sæsonen kan det muligvis vise sig at blive hans sidste kontraktforlængelse for Los Blancos.

 

For trods sin enorme legendestatus i Real Madrid og i fodboldhistorien generelt er han tilsyneladende omsider begyndte at rykke pladser bagud i køen til spilletid. Han har blot spillet 1.250 minutter i sæsonen, hvilket rækker til en 15.-plads på Real Madrids interne liste over spillere med mest spilletid i sæsonen. Det er eksempelvis blot 50 minutter mere end Andriy Lunin, og selvom han har været ude med en mindre skade, er det ikke ligefrem den, der er skyld i, at han kun har spillet 42 % af de mulige minutter.

Både Aurélien Tchouaméni og Eduardo Camavinga har været ude i længere tid med skader, men de har alligevel begge spillet henholdvis ca. 200 og 100 minutter flere end Modric. Af 31 kampe har Modric spillet i 24, og af dem er han blevet skiftet ind i ti.

Derudover har Modric i denne sæson oplevet noget, der på ingen måde har været en sædvane tidligere; at sidde hele kampe på bænken uden at blive sparet eller være skadet. Det skete eksempelvis efter sæsonens første El Derbi, hvor han blev et offer for Carlo Ancelottis forfejlede taktik og ikke spillede i de to efterfølgende kampe, og i skrivende stund har han heller ikke været på banen i de to seneste kampe.

Modric har flere gange bekendtgjort, at han agter at slutte sin karriere i Real Madrid. Men den 38-årige kroat, der fylder 39 kort efter starten af den kommende sæson, er angiveligt stadig på ønskelisten i Saudi Arabien, og dermed kan denne sæson meget vel blive den sidste i det spanske for historiens største Real Madrid-midtbanespiller.

Seneste artikler...