Madridista

 
 

3 pressemøde-nedslag: Om Modric, Vinícius og Arda Güler

Logo Realmadrid 010101

Carlo Ancelotti har snakket med pressen forud for kampen torsdag aften imod Getafe, og her følger et par nøglepointer.

1. Hvordan bænker man en Real Madrid-legende?

Luka Modric har måttet tage til takke med en lavere plads i midtbanehierarkiet end normalt i denne sæson, og om ham sagde Ancelotti:

- Luka er en fodbold- og Real Madrid-legende. Det er op til ham at træffe beslutningerne for næste sæson. Jeg sagde, hvad jeg mente efter den sidste kamp. Modrić opvarmede ikke til kampen, fordi en ung spiller som Arda kan varme op, ikke spille, og intet sker. Men med Luka kan jeg ikke gøre det. Han har vundet fem Champions League-titler, og han er en legende i klubben. Når jeg er sikker på, at han kommer til at spille i løbet af kampen, opvarmer han. Det ved spilleren.

Det har været bemærket, at Modric for anden gang i sæsonen har siddet to hele kampe på bænken i træk, og det er naturligvis noget, Ancelotti må forholde sig til. Tilsyneladende forsøger han at behandle Modric med den største respekt, han kan præstere, ved ikke at lade ham varme op unødvendigt, men det skjuler ikke det faktum, at Modric langt fra er så sikker på spilletid som tidligere. Og så endda imod Las Palmas, hvor Ceballos fik en startplads, efter Modric heller ikke spillede et minut imod Almería. Nye tider.

2. Vinícius tilbage på sit højeste

Vinícius har haft en lidt undervældende sæson med skader og en målfattig start på sæsonen, men han står efterhånden på 11 mål og fire assists efter 19 kampe. Så egentlig følger han sit snit fint fra de forrige sæsoner. Om ham sagde Ancelotti:

- Han ser ud som altid til træning. Han er på sit bedste fodboldniveau, og han har det fysisk godt. Han scorer mange mål, han er meget farlig og bidrager altid i angrebet. Han forsøger endda, når han ikke behøver at forsøge, men det er hans styrke. At prøve at slide modstanderen ned.

Vi har været heldige, at Vinícius hurtigt er kommet tilbage på et godt niveau efter sin seneste skade. Der har nemlig allerede været to semi-alvorlige af slagsen i denne sæson, men at dømme ud fra Ancelottis ord, er der i øjeblikket ikke noget at bekymre sig om med den vævre brasilianer. Og det er godt for Real Madrid, at han fortsat kan vise sig afgørende med slutprodukt, når Bellingham er ude.

3. Pil opad for Güler

Arda Güler er omsider begyndt at få spilletid for Real Madrid, og ifølge Ancelotti er den unge tyrker ved at vende sig til tilværelsen i den spanske hovedstadsklub:

- Arda gør det rigtig fint hver dag. Han er ved at vænne sig til vores intensitet efter flere måneders skader. Han har det godt fysisk nu. Han vil få minutter, men vi skal være tålmodige med ham. Jeg forstår, at han er under stort pres, og jeg forstår, at et helt land, Tyrkiet, gerne vil se Arda spille for Real Madrid. Han er 18 år gammel, og han vil få tid til at spille her.

Efter næsten et halvt år med skader i Real Madrid står Güler nu på tre kampe for Real Madrid, og senest var han endda tæt på at score imod Las Palmas. Lad os blot håbe, at Ancelotti har ret i, at det mest af alt har handlet om tilvænning.

Seneste artikler...