Optakt: Atlético de Madrid – Real Madrid Femenino, Copa de la Reina, finale

I aften er en stor aften i Real Madrid Femeninos historie, for her er der nemlig mulighed for at vinde det første trofæ på kvindesiden, siden holdet blevet oprettet tilbage i 2020.

Hjemme i Spanien har Barcelona haft for vane at rydde bordet i både ligaen, Copa de la Reina og den spanske Super Cup, og i sidste sæson var det også catalonierne, der sendte Real Madrid Femenino ud af Champions League. Med så overlegen en størrelse i spansk fodbold er det svært for andre at komme til fadet, men i aften har Real Madrid altså muligheden, når man står overfor bysbørnene fra Atlético de Madrid.

At Barcelona, der har vundet de sidste tre udgaver af cuppen, ikke er at finde i turneringen, skyldes, at de tidligere på året dummede sig ved at benytte en spiller, de ikke havde ret til at bruge. Dermed betød deres 9-0-sejr over Osasuna ikke det store, da de i stedet blev diskvalificeret – en skæbne, der i øvrigt også tilfaldt Sevilla på samme grundlag.

Real Madrid Femenino har dog stadig skullet spille sig til finalen, og det har man gjort med en 6-0-sejr over Albacete i ottendedelsfinalen og siden en 2-1-sejr over Villarreal i kvartfinalen. I onsdags slog man så Athetic Club med hele 4-0 i semifinalen på to mål af superstjernen Caroline Weir samt ét hver af Toletti og Athenea. Også Atlético de Madrid vandt 4-0 i deres semifinale, men på trods af de målrige semifinaler er det ikke nødvendigvis en garanti for mange mål i finalen, idét de to klubbers indbyrdes opgør i ligaen i denne sæson er endt med 0-0 og en 1-0-sejr til Real Madrid.

Det er åbenlyst, at Real Madrid i aften i høj grad må sætte sin lid til Weir, der har været flyvende i sin første sæson i klubben. Hun er startet inde i samtlige af de 38 kampe, hun har spillet, og fra sin position som offensiv midtbanespiller er hun holdets topscorer med 26 kasser. Skotten er det ubestridte omdrejningspunkt i Real Madrids offensiv, men heldigvis har hun dygtige spillere liggende omkring sig.

Spørgsmålet til i aften bliver, om sidste sæsons topscorer, Esther González, får en startplads på toppen efter ikke at have fået mange startpladser på det seneste. Også i denne sæson har hun ellers været garant for mål med 21 kasser på 37 kampe, men hvis ikke hun er fra start, er der garanti for fart og ungdommeligt gåpåmod i Real Madrids offensiv. Det 18-årige colombianske stortalent, Linda Caicedo, kom til klubben i januar, og den vævre venstrekantspiller har siden startet inde i ni af de tolv kampe, hun har spillet, med tre kasser til følge. Derudover er 22-årige Athenea selvskrevet til startopstillingen, uanset om det bliver som venstrekant, højrekant eller central angriber, mens også den lynhurtige 21-årige franskmand Noamie Feller er i spil til en startplads.

På midten bliver det rutinerede Zornoza og sommerindkøbet Toletti, der har oppet sig gevaldigt i løbet af sæsonen, der får plads bagved Weir. På kvindeholdet opererer man med en anførertrio bestående af centerbacken Ivana Andrés som den øverste i hierarkiet samt højrebacken Kenti Robles og Olga Carmona, der kant tage sig af alle pladser på venstrekanten, som de næste to. De ventes alle tre at spillet fra start med brasilianske Kathellen som centerback ved siden af Ivana.

Der er altså ikke den store sandsynlighed for at se danskere fra start, men til gengæld er der næsten garanti for at kunne vifte med klaphatten i løbet af kampen. Venstrebacken Sofie Svava er blot fire kampe fra at have fået spilletid i samtlige kampe i sæsonen, mens Caroline Møller Hansen har gennemlevet sin bedste periode i sæsonen i de seneste måneder. Blot fire mål på 25 kampe er det dog blevet til for hende i hele sæsonen, og i øvrigt blot seks startpladser, men man kan håbe på at hun får et indhop i hvad, der i så fald formentlig bliver hendes sidste kamp for klubben.

Kampen starter kl. 22, så der er altså lige tid til at tanke op på kaffe, snacks og andet godt efter herrernes ligakamp. Det kan godt kræve lidt kreativitet at finde et godt stream, men et råd herfra er at afsøge YouTube og diverse relevante Twitter-brugere. Og ellers er det bare at håbe på en historisk aften for Real Madrid Femenino.

Real Madrids forventede hold: Misa, Robles, Ivana, Kathellen, Olga, Toletti, Zornoza, Weir, Linda, Athenea, Feller.

Seneste artikler...

Annonce