Real Madrid og Barcelona følger med de engelske klubber i TV-indtægter

RealMadrid Logo

Der har været talt meget om, at TV-pengene i Premier League ville ende med at smadre europæisk fodbold, men foreløbig kan såvel Real Madrid som Barcelona godt være med i det gode selskab og de sniger sig begge ind blandt de 6 europæiske klubber med de største TV-aftaler.

Den liste (for sæsonen 2020/21) toppes af tre engelske klubber, nemlig Manchester City (168,72 millioner €), Manchester United (167,61 millioner €) og Liverpool (166,38 millioner €). Herefter følger Barcelona med 165,6 millioner €, mens Chelsea er nr. 5 med 164,94 millioner € og endelig er Real Madrid på 6. pladsen med 163 millioner €. De øvrige hold i Top10 er også fra den engelske Premier League.

En af grundene til at Real Madrid og Barcelona fortsat kan følge med de engelske klubber er, at man har en mere fordelagtig aftale i forhold til de øvrige hold i den hjemlige liga, mens de engelske Premier League-klubber er forpligtigede til at fordele pengene mere jævnt ud mellem sig. Der er således kun 55 millioner € mellem Manchester City på førstepladsen og Sheffield United på sidstepladsen.

Til sammenligning fik Huesca på sidstepladsen i Spanien ”blot” 118,8 millioner €.

 
 
 

Seneste artikler...

Annonce