CIES Football Observatory: Vinícius er den mest værdifulde spiller

I sidste uge opdaterede Transfermarkt deres markedsværdier for spillere i LaLiga, og det sendte Vinícius helt til tops i Spanien, mens han måtte "nøjes" med en 3. plads på verdensplan (bag Mbappé og Haaland), med en værdi på €100 millioner. 

Nu har CIES Football Observatory så udgivet deres halvårlige rapport om de 100 mest værdifulde spillere i de 5 store europæiske ligaer. Her tager man bl.a. højde for spillerens niveau og alder, mens man, i modsætning til Transfermarkt, også tager spillerens nuværende kontrakt med i beregningen. En spiller med en længere kontrakt har altså en højere værdi. 

Vinícius Junior har en værdi på €166 millioner og det gør ham til den mest værdifulde spiller i de 5 ligaer. Nummer 2 er Manchester Citys Phil Foden og nummer 3 er Dortmunds Erling Haaland. Da Kylian Mbappé har kontraktudløb til sommer, er han helt nede som nr. 17 på listen. 

Også Éder Militão (78,6 millioner), Fede Valverde (76,3), Eduardo Camavinga (61,1), David Alaba (54,5) og Brahim Díaz (54) er på listen. 

Seneste artikler...

Annonce