Asensio i limbo i Real Madrid

ASENSIO 380x501

Marco Asensio befinder sig i skrivende stund i ingenmandsland i Real Madrid, hvor drømmen om mere førsteholdsfodbold synes mere brogede end nogensinde før for spanierens vedkommende i den spanske hovedstadsklub. 

Den 26-årige spanske offensivspiller skiftede i løbet af forårssæsonen agentbureau. Han skiftede væk fra den mere ukendte agent, Horacio Gaggioli, for at blive en del af Jorge Mendes’ mere renommerede GestiFute, som et led i at score en større kontrakt med Real Madrid eller anden europæisk topklub - en ikke så offentlig hemmelighed i den spanske presse og formentlig heller ikke på ledelsesgangene i Real Madrid.

Asensio flirtede efterfølgende med alskens europæiske topklubber, herunder Liverpool og AC Milan, ligesom Manchester United og Newcastle også blev kædet sammen med spanieren på rygtebørsen i såvel spanske som engelske medier.

Fællesnævneren for disse klubber var, og er givetvis stadig, at man ikke ønskede at imødekomme Asensio lønkrav, der efter sigende ikke stod mål med spillerens egentlig kvaliteter på grønsværen.

Derfor har Real Madrid heller ikke haft travlt med at sende et nyt kontraktudspil afsted til den 26-årige offensivspiller, da man selv sagt afventer en endelig beslutning om, hvad han vil med sin fodboldmæssige fremtid.

Den store tvivl i Real Madrid med Asensio medfødte ligeledes, at Carlo Ancelotti valgte at se bort fra ham i den europæiske Super Cup-finale mod Frankfurt og senest i sæsonåbneren mod Almeria, hvor spanieren så til fra udskiftningsbænken i begge kampe.

Asensio føler sig, ifølge spansk presse, overbevist om, at den manglende spilletid i de første kampe af sæsonen er en beslutningen truffet af klubben snarere end Ancelotti, selvom italieneren sagde følgende efter Almeria-kampen om spanierens situation i klubben:

- Han er Real Madrid-spiller, og frem til det ændrer sig, vil jeg betragte ham sådan, og hvis han fortjener at spille, så kommer han til at gøre det. Vi skal huske hans bidrag sidste år, han scorede masser af mål. Han er en vigtig spiller, og vi skal vente frem til den 31. med at se, hvad der sker og hvilken beslutning, han tager.

Real Madrids spanske højrekant scorede rigtig nok mange mål i sidste sæson. 12 for at være helt præcis, men det er også dette, der har forplantet en eller anden form for storhedsvanvid i spanierens sind. Asensio synes mere og mere at bevæge sig over i kategorien af fodboldspillere, der vægter det økonomiske aspekt højere end det sportslige projekt i fodboldens verden. 

Det kan være en forkert antagelse af nærværende skribent, men summasummarum er imidlertid, at spillere som Hazard, Rodrygo, Valverde, Vini Jr., Benzema og endda Ceballos står langt foran i køen til spilletid over Asensio. Det kan ændre sig, men det kræver med overvejende sandsynlighed en holdningsændring fra hovedpersonen selv i denne lille kabale, der gerne skal gå op inden transfervinduet smækker i.

Seneste artikler...