Optakt: Real Madrid – Girona, LaLiga, 12. spillerunde

Real Madrid tabte i onsdags sæsonens første kamp, da man gæstede RB Leipzig i Champions League, men i ligaen er man fortsat ubesejret. Det skal meget gerne stadig være tilfældet efter dagens kamp, idét man hjemme på Santiago Bernabéu tager imod et af ligaens mest formsvage hold i Girona, der både er oprykkere og øjeblikkeligt placeret under nedrykningsstregen.

Girona har Real Madrid-legenden Míchel som cheftræner, og selvom det giver associationer til god fodbold, har det ikke tidligere medført den store succes for hold som Getafe og Málaga, for hvem han også har stået i spidsen for i de senere år. I LaLiga skal vi i øjeblikket syv runder tilbage for at finde den seneste af Gironas to sejre i sæsonen, men omvendt har de ikke været prygleknappe hidtil, da blot ét af seks nederlag har været på mere end ét mål.

Historisk set er Girona et temmelig nyt bekendtskab for Real Madrid. Blot seks gange har de to hold spillet imod hinanden, hvoraf den første kamp var i 2017 og den seneste var i 2019. Kuriøst nok betyder det også, at Girona har en høj sejrsprocent mod Los Blancos, da de har vundet to af de seks opgør, og senest de to hold mødte hinanden blev det faktisk til en Girona-sejr på Bernabéu, hvorefter de senere samme sæson rykkede ned.

Til dagens kamp er Ancelotti tæt på at have en komplet kamptrup, idét kun Benzema fortsat er ude. Modric, Valverde, Ceballos og Mariano er dermed tilbage, og de tre førstnævnte forventes alle at få spilletid. Kroos får sandsynligvis et hvil efter at have startet mange kampe på det seneste, og derudover glider Mendy, Alaba og Carvajal tilbage i startopstillingen efter alle at være startet på bænken imod Leipzig. Oppe foran skal Rodrygo formentlig fortsat vikariere for Benzema med Vinícius til venstre, mens det er spørgsmålet, om Real Madrids ligatopscorer Valverde allerede nu er klar til at starte inde og dermed sende en ellers fint spillende Asensio tilbage på bænken – eller måske varetage en af de centrale midtbanepladser.

Dagens kamp bliver desuden en mulighed for at se Reinier og Miguel Gutiérrez i aktion. Førstnævnte er udlejet til Girona efter sine to uheldige år på leje hos Dortmund. Han har for nylig siddet ude i fire kampe med skade men fik senest et kvarter som indhopper. Omvendt solgte man 50% af rettighederne til Gutiérrez, hvormed man stadig har snor i venstrebacken, der har spillet alle Gironas elleve kampe, hvoraf ni har været fra start.

Der forventes en klar sejr af Real Madrid i dag, når kampen sparkes i gang klokken 16:15. Man kan se kampen, såfremt man har abonnement til tv2 play.

Real Madrids forventede hold: Courtois, Carvajal, Militão, Alaba, Mendy, Valverde, Tchouaméni, Modric, Asensio, Rodrygo, Vinícius

Seneste artikler...