Madridista

 
 

Et historisk neddyk: Carlo Ancelotti vs. Thomas Tuchel

Logo Realmadrid 010101

Carlo Ancelotti står tirsdag aften over for en mand, der to gange har siddet i samme cheftrænersæde som ham selv. Både Ancelotti og Thomas Tuchel har nemlig stået i spidsen for Chelsea og Bayern München, begge med succes hos førstnævnte og begge med et mere tvivlsomt ophold i det sydtyske.

 

Ud over deres overlappende karrierebane har Ancelotti og Tuchel også stået over for hinanden flere gange i løbet af karrieren. Faktisk er det blevet til ni indbyrdes opgør med en lille overhånd til tyskeren, der har sejret fire gange mod Ancelottis tre, mens de sidste to er blevet uafgjort. Dén statistik peger mod et jævnbyrdigt opgør mellem de to trænere, men derudover har de begge en noget besynderlig statistik mod de hold, som modstandertræneren repræsenterer. For mens Tuchel har flotte statistikker mod Real Madrid, har Ancelotti decideret fremragende statistikker mod Bayern München, især deres internationale status taget i betragtning, om dem skal vi folde lidt yderligere ud her.

Tuchel vs. Real Madrid

Lad os starte med at se på det mest faretruende for Real Madrids vedkommende tirsdag aften, nemlig Tuchels fine historik med at møde Real Madrid. De første to kampe var som Dortmund-træner i gruppespillet i 2016, hvor begge kampe endte 2-2 på sene mål i begge omgange fra de gulblusede. Det betød også, at Real Madrid noget uvant sluttede som to’er i gruppen, hvilket dog i sidste ende ikke forhindrede Zinedine Zidane og co. i at snuppe trofæet foran næsen på Juventus i finalen.

Den tredje kamp var i 2019, hvor Tuchel var træner for PSG. Real Madrid skulle spille første kamp i Champions League siden det katastrofale exit hjemme på Bernabéu til Ajax i ottendedelsfinalen sæsonen forinden. Sergio Ramos var i karantæne, fordi han som bekendt med vilje snuppede en karantænegivende advarsel i den første Ajax-kamp og dernæst snakkede så åbent om det, at han fik en ekstra dag i skyggen. Det blev en hård genstart for Real Madrid i Champions League, for man blev sendt hjem fra Paris med et ydmygende 3-0-nederlag i bagagen. Den anden gruppekamp på Bernabéu huskes blandt andet som dén kamp, der endegyldigt slukkede lyset for Eden Hazard i Real Madrid, da landsmanden Thomas Meunier smadrede ned i hans ankel. Og så huskes den også for de to sene PSG-scoringer, der gav endnu et 2-2-resultat og fortsatte Tuchels ubesejrede stime imod Real Madrid. Også her sluttede Real Madrid som to’er i gruppen, og det betød, at man rendte ind i Manchester City i ottendedelsfinalen, hvilket også blev endestationen. Og dermed har vi allerede nu nævnt de to gange på de seneste 14 år, hvor Real Madrid ikke har nået semifinalen i Champions League.

Tuchels seneste fire kampe imod Real Madrid har alle været som cheftræner for Chelsea. I 2021 var der niveauforskel, da Real Madrid med en 5-backkæde med Vinícius som højre wingback under Zidane blev sendt ud på overbevisende manér efter 1-1 på Bernabéu og et 2-0-nederlag i London. Heldigvis kom Real Madrid igen året efter, da man hentede den hidtil eneste sejr imod et Tuchel-hold ved på et hattrick af Benzema at vinde med 3-1 på Stamford Bridge. Godt nok var man ved at smide det hele på Bernabéu ugen efter, men med et 3-2-nederlag var det nok til at gå videre.

Derfor har Real Madrid taget det seneste stik imod Tuchel. Men ser man historisk på det, har den temperamentsfulde tysker et stærkt tag på Real Madrid med tre sejre, fire uafgjorte og blot det ene nederlag.

Ancelotti vs. Tuchel

De to sidstnævnte kampe – 3-1-sejren på Stamford Bridge og 3-2-nederlaget på Bernabéu – er i øvrigt også de seneste gange, at Tuchel og Ancelotti er stået over for hinanden, og der tog de altså et stik hver. Før det har de mødt hinanden syv gange, og endda med vidt forskellige klubber.

De første fire møder var alle i 2016/17-sæsonen, hvor Tuchel var hos Dortmund og Ancelotti hos Bayern München. Ancelotti vandt to i form af finalen i den tyske Super Cup og en hjemmekamp i ligaen, mens Tuchel vandt sin tilsvarende kamp på hjemmebane i ligaen og også slog Bayern i semifinalen i DFB-pokalen, som Dortmund senere vandt med en finalesejr over Eintracht Frankfurt.

To år senere stod de over for hinanden igen, og denne gang for to nye klubber. Tuchel var hos PSG, Ancelotti hos Napoli, og her blev det til 2-2 i Paris og 1-1 i Napoli i Champions League-gruppespillet. Hidtil i vores historiske neddyk står det altså helt lige, men Tuchel tager føringen grundet hans 2-0-sejr på hjemmebane for Chelsea imod Ancelottis Everton i 2021. Det er samtidig også det møde, hvor de to træneres klubber niveaumæssigt har været længst fra hinanden, så det er fair at sige, at de egentlig står meget lige.

Ancelotti vs. Bayern München

Lad os slutte af med Ancelottis bemærkelsesværdigt flotte statistikker over hans otte kampe imod Bayern München. Mange husker 1-0-sejren der blev fulgt op med 4-0-sejren ude imod Pep Guardiolas Bayern-hold i La Décima-sæsonen i 2014. Det var under Ancelottis første periode i Real Madrid, men før det havde italieneren seks gange spillet mod tyskerne, da han var cheftræner for AC Milan. I 2002 vandt de begge kampe i gruppespillet med 2-1. I 2006 slog Ancelotti og co. Bayern ud i ottendedelsfinalen med en 1-1-uafgjort ude og en 4-1-sejr hjemme. Og da Milan senest vandt Champions League i 2007 var det ved blandt andet at slå Bayern ud i kvartfinalen efter en 2-2-uafgjort i Milano efterfulgt af en 2-0-sejr i München.

Det efterlader Ancelotti med en statistik på seks sejre og to uafgjorte imod Bayern, og opmålt mod Tuchels ene nederlag på otte kampe imod Real Madrid peger det henimod nogle spændende opgør, hvor begge trænere kan skele selvtilfreds til deres statistikker imod de klubber, de stå over for tirsdag aften. Omvendt er de meget lige indbyrdes, og forhåbentlig kan Ancelotti som minimum udligne det internet regnskab, når det sidste minut er spillet på Bernabéu i næste uge.

Seneste artikler...