Madridista

 
 

Historisk tilbageblik: Store spillere der sluttede i Real Madrid

Logo Realmadrid 010101

Det kan være svært at vende sig til tanken, men faktum er, at vi kun har to kampe mere til at nyde Toni Kroos i aktion for Real Madrid. Det er ikke ofte, at så god en spiller endegyldigt trækker stikket, men han er ikke det første store navn, der stopper karrieren i Real Madrid, selvom ingen dog kan siges at være på samme peak af sin karriere som den tyske sniper.

 

Eksempelvis stoppede to af Real Madrids seneste ærespræsidenter, Paco Gento og Amancio Amaro, deres karriere med Real Madrid som sidste klub på CV’et. For førstnævnte var det efter hele 18 sæsoner for Real Madrid, hvor han til slut i 1971 slet ikke længere havde den dødbringende fart, han var kendt for i sine yngre dage. Amancio stoppede fire år senere som 36-årig i 1976 efter at være kommet til klubben i 1962 og ligeledes efter at have spillet et par sæsoner uden hverken det antal kampe eller mål, han havde været garant for på sin storhedstid.

I de efterfølgende årtier sagde to store navne fra laget lige under Amancio og Gentos legendestatus farvel til deres aktive fodboldkarrierer, mens de var hos Real Madrid. Begge var one club-players, begge er de at finde i top-3 over de bedste Real Madrid-spillere på deres position, og begge excellerede de i defensivt arbejde. Der er tale om venstrebacken José Antonio Camacho og højrebacken Chendo. Førstnævnte nåede 577 kampe for Real Madrid mellem 1974 og 1989 og endte med at takke af efter en sæson med kun syv kampe i ligaen. Chendo nåede op på 497 kampe fra 1982 til 1998, og også han rundede af efter en sæson, hvor han med fire ligakampe slet ikke var i nærheden af sit tidligere niveau.

På denne side af årtusindeskiftet har vi haft eksempler på samme med spillere i hver sin ende af klubbens legendeskala. I 2006 satte Zinedine Zidane punktum for den spillerkarriere, der havde cementeret hans status som en af historiens største spillere, mens vi kun sidste år så nummer 7 blive ledigt, efter klubhistoriens største fejlkøb, Eden Hazard, omsider kastede håndklædet i ringet.

Hazard behøver vi ikke komme nærmere ind på, men Zidane er en af dem, der ofte bliver nævnt i sammenhæng med Kroos’ beslutning. Zidanes sidste sæson i Real Madrid var rigtig nok bedre end hans sæson forinden, men i Champions League røg man ud i ottendedelsfinalen, mens man sluttede 12 point efter Barcelona i ligaen. Enigheden i, at Zidane sluttede på toppen, handler naturligvis i høj grad om hans fremragende VM, men faktum er, at han for det første havde peaket forinden – muligvis inden han overhovedet kom til Real Madrid – mens Kroos måske aldrig har været bedre. Og med et flot spansk mesterskab, potentielt et nyt Champions League-trofæ og måske endda en EM-titel som kirsebærret på toppen oven på det uhørt høje niveau, han viser på banen, er der gode argumenter for, at ingen tidligere har stoppet på toppen som Kroos. I hvert fald i Real Madrid.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...