Madridista

 
 

Flere Kroos-udtalelser: Glæder mig til mere tid derhjemme

Logo Realmadrid 010101

Det er svært at begribe, at Toni Kroos snart er fortid i Real Madrid, men måske kan flere af tyskerens egne ord gøre os klogere på beslutningen. Marca har transskriberet en stor del af hans udtalelser fra hans egen podcast, og her følger de vigtigste nedslag.

 

Generelt om beslutningen:
- Alle, der har lyttet opmærksomt til mig i de sidste år, vil have hørt mig sige en gang imellem, at den eneste mulighed for mig er at afslutte min karriere i Real Madrid. Min sidste sæson i Real betyder, at det er slut til sommer. Ikke mere Real, ikke mere fodbold. Det er meget nemmere at tænke på det i lang tid end at sige det. Jeg får ofte gåsehud, når jeg oplever noget, når jeg er på stadion, eller når nogen siger noget. Men hvis du selv siger noget og får gåsehud, så må det være specielt. Selv uden om sporten tror jeg, at det var den sværeste beslutning i mit liv. Gudskelov har jeg ikke skulle tage en sværere beslutning i mit privatliv. Men når du begynder at spille fodbold som seksårig og fortsætter til du er 34, er det en meget, meget seriøs beslutning.

Sidste år tog han beslutningen om at blive en sæson mere, og om det sagde Kroos:
- I bakspejlet må jeg sige, at det var den rigtige beslutning at fortsætte et år mere, fordi det virkelig gik, som jeg havde håbet. Jeg har ikke haft problemer, det var ikke for meget for min krop, det var endnu en hel sæson uden skader. Desuden har jeg haft det rigtig sjovt i mange af kampene, jeg har formået at holde mit niveau, og vi har haft succes som hold. Selvfølgelig er det altid et stort mål, når du tænker på at trække dig tilbage, at du kommer til at trække dig tilbage med succes. Selv inden Champions League-finalen kan jeg sige, at det har været en succesfuld sæson. Nu virker det som det perfekte tidspunkt. Jeg har altid ønsket at trække mig tilbage på toppen af min karriere. Der er så mange eksempler på, at det ikke er let, at man hurtigt kan miste dette punkt. Jeg ønskede aldrig at have følelsen af, at klubben, fansene og folkene omkring mig til sidst skulle sige: 'Det er slut!' Eller at jeg ville ende med at sidde på bænken i yderligere to eller tre år. Det ville på en eller anden måde ikke være værdigt for en karriere, så jeg er glad, lykkelig og lidt stolt over at have undgået alle disse ting. Det er en behagelig følelse.

Efter at have understreget, at han kommer til at savne en masse ved fodbold, følger Kroos op med følgende bemærkning:
- Men jeg kan også se de absolut positive ting: Mere tid derhjemme, ikke så mange rejser og ophold på hoteller. Og det er, hvad jeg har i en sæson som denne. Ud over al sjov og alle sejrene tager du også disse følelser med dig, at du altid har ti eller tolv rejser om året, hvor du tænker: 'Wow, de føles som ti eller tolv spildte dage’, sådan føles det, når du kommer hjem igen. Eller at du rejser tre dage for en 90-minutters fodboldkamp. Uanset hvor sjov denne fodboldkamp er, tænker du nogle gange: 'Wow, jeg rejser i tre dage og bor på et hotel, hvad kunne jeg lave derhjemme i den tid?' Disse tanker har kredset i mit hoved i lang tid. Jeg ser frem til at have en tid med selvbestemmelse, mere tid derhjemme.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...