Madridista

 
 

Arda Güler nomineret til Golden Boy

Arda Güler er blandt de nominerede, når denne sæsons Golden Boy-pris skal uddeles. Prisen blev stablet på benene af den italienske avis Tuttusport, og den uddeles hvert år af sportsjournalister til den bedste spiller under 21.

 

Det betyder, at man skal være født efter den 1. januar 2004 for at kunne komme i betragtning, og Güler, der er født 25. februar 2005, er den eneste Real Madrid-spiller blandt de 100 kandidater på listen. I sidste sæson vandt Jude Bellingham prisen, da han var i Dortmund. Englænderen er godt nok under 21 i skrivende stund, men med fødselsdag til juni er han for gammel til at vinde den igen.

Ifølge det såkaldte Golden Boy Index, der opdateres en gang om måneden på baggrund af spillernes præstationer helt frem til oktober 2024, er Barcelonas Lamine Yamal favorit til at snuppe prisen. På de efterfølgende pladser følger João Neves fra Benfica, Alejandro Garnacho fra Manchester United, Warren Zaire-Emery fra PSG og Real Madrid-relevante Leny Yoro fra Lille i den rækkefølge. Fra spansk fodbold er også Sávio fra Girona og Pau Cubarsí fra Barcelona med i den øjeblikkelige top-10, mens Arda Güler p.t. ligger nummer 19 lige foran Gavi, også fra Barcelona.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...