Modernisering står ikke i vejen for transfers

Real Madrids økonomiske fremtid ligger i et moderniseret Estadio Santiago Bernabéu, som ventes at stå klar i 2022. Det er holdningen hos klubbens ledelse og selv om moderniseringen løber op i 575 millioner €, så har det ikke her og nu indvirkning på klubbens muligheder på transfermarkedet.

Real Madrid har nemlig indgået aftale med den amerikanske investeringsfond J. P. Morgan og det betyder, at man først fra sæsonen 2022/23 begynder at afdrage på moderniseringen og til den tid vil det være et minimalt beløb i betragtning af, hvad det nye Estadio Bernabéu forventes at generere af ekstra indtægter.

Real Madrid skal nemlig over en periode på 30 år betale omkring 29 millioner € om året og eftersom det nye Estadio Santiago Bernabéu forventes at give ekstra indtægter på over 150 millioner €, så er der altså tale om en særdeles lukrativ aftale for Real Madrid.

De ekstra indtægter ligger i, at man efter moderniseringen vil kunne bruge Estadio Santiago Bernabéu op mod 300 dage om året mod nu, hvor man stort set kun tjener penge på kampdagene, hvilket beløber sig til omkring 30-40 kampe om året.

Real Madrid kom ud af det forgangne regnskabsår med et overskud på 300.000 €, hvilket havde været markant højere, hvis ikke Corona-krisen havde sat en stopper for tilskuere til kampene og i det indeværende regnskabsår har man afhændet spillere for mere end 100 millioner € og dermed har man garderet sig mod endnu en sæson uden tilskuere.

Man er således klar til at gå ind til næste sommers transfermarked med et helt andet økonomisk råderum end i det netop lukkede transfervindue.

Seneste artikler...