Modric udligner landsholdsrekord

Kroatien og Luka Modric fik ikke den bedste start på VM-kvalifikationen i går aftes, hvor man tabte på udebane til Slovenien med 1-0, men for Modric markerede kampen en milepæl i landsholdsregi.

Modric startede på banen, og dermed spillede han sin kamp nummer 134 for det kroatiske landshold, hvilket er en udligning af den eksisterende rekord, som Dario Srna sidder på. Modric skal altså blot spille i én af hjemmekampene imod Cypern på lørdag eller Malta på tirsdag for at overtage rekorden og blive spilleren i historien med flest landsholdskampe for Kroatien.

Modric fik sin debut på det kroatiske landshold, da han stadig spillede for Dynamo Zagreb, og det var den 1. marts 2006 i en sejr over Argentina i Schweiz. Han har scoret i alt 16 gange for landsholdet, og det første mål kom også i 2006 i en venskabskamp imod Italien.

Modric har spillet i tre forskellige EM-slutrunder og tre forskellige VM-slutrunder, og i den seneste af slagsen i Rusland i 2018 trak han som bekendt sit landshold til finalen, hvor Frankrig dog blev en for stor mundfuld. Modric blev dog først kåret som turneringens bedste spiller, og et halvt år senere modtog han fortjent sin Ballon d’Or.

Seneste artikler...