Mourinho om kampen med Guardiolas Barcelona: Det var en kamp mellem giganter

Med nyheden om planlægningen af den europæiske Super Liga har nyheden om fyringen af José Mourinho i Tottenham fået markant mindre spalteplads, end en sådan nyhed formentlig ellers ville have fået. Efter fyringen har den portugisiske tidligere så succesfulde cheftræner blandt andet set tilbage på Copa del Rey-finalen i 2011, som Real Madrid vandt over Barcelona efter forlænget spilletid, og det er minder, som måske netop er kærkomne at tænke tilbage på i disse dage.

Finalen blev spillet den 20. april 2011, og Real Madrid vandt på et fænomenalt hovedstødsmål af Cristiano Ronaldo efter samspil mellem Marcelo og Ángel Di María, hvor sidstnævnte fik smækket bolden indover efter at have sprintet forbi Dani Alves. Mourinho husker tilbage:
- Vi stod over for et fantastisk Barcelona, som var et fænomenalt hold. At vinde den dag var ikke bare at vinde et trofæ, det var ikke bare endnu en Copa, selvom Real Madrid ikke havde vundet den i lang tid. Det var at slå Barcelona, og det betød begyndelsen på en ny fremtid.

Det var Mourinhos første trofæ i Real Madrid, efter at han kom til i sommeren 2010, og Mourinho husker tilbage på finalen som noget særligt:
- Jeg husker atmosfæren op til den finale. Der var stor spænding, fordi den kamp var så meget mere end en finale. Nøglen til sejren var holdet; de viste deres ambition gennem stor tro på tingene.  

Florentino Pérez havde hentet Mourinho ind som træner for at bryde Barcelonas dominans under Pep Guardiola, eftersom Mourinhos Inter-mandskab netop havde slået Barcelona ud af Champions League i slutningen af 2009/10-sæsonen efter to hårdtspillede kampe. Året efter Real Madrids Copa del Rey-triumf vandt Los Blancos LaLiga, og ifølge Mourinho var Copa del Rey-trofæet et vigtigt skridt på vejen:
- Det var en optakt til 2011/12-ligatitlen, det var derfor, jeg snakkede om en ny fremtid. Den liga var en giganternes liga, ligesom 2011-Copa-finalen havde været en finale mellem giganter; det var to fantastiske hold med forskellig stil og kvaliteter. Nogle gange vinder et hold en liga, fordi det har været det mindst dårlige, men nogle gange – som dét år – er det fordi, det har været det bedste af de bedste.

Seneste artikler...

Annonce