Officielt: Super League er blevet suspenderet

Den nye europæiske Super League har nu mistet halvdelen af sine grundlæggere efter samtlige engelske klubber har trukket sig fra turneringen.

Det startede kl. 22:23, da Manchester City sendte en pressemeddelelse ud, hvor der stod, at de formelt havde sat gang i processen, som skulle trække dem ud af planlæggelsen af en ny europæisk Super League.

Omkring midnat fulgte Arsenal, Liverpool, Tottenham og Manchester United så trop, mens man skulle et par timer længere frem før Chelsea udgav en pressemeddelelse.

Britiske David Ornstein fra The Athletic fortæller, at AC Milan også er ude, men her er intet officielt. 

Fabrizio Romano, som meget sjældent tager fejl, mener desuden at vide, at Inter også trækker sig, og melder, at hele projektet er suspenderet.

I meddelelsen fra Super League står der bl.a.: 

- Den Europæiske Superliga er overbevist om, at den nuværende status quo i europæisk fodbold skal ændres. 

- Vi foreslår en ny europæisk turnering, fordi det eksisterende system ikke fungerer. 

- Vores forslag vil tillade sporten at udvikle sig, mens den genererer ressourcer og stabilitet til hele fodboldpyramiden, herunder hjælp til at overkomme de finansielle problemer, som hele fodboldens verden har oplevet pga. pandemien. 

- Trods de engelske klubbers afgang, fremtvunget af stort pres, er vi overbevist om, at vores forslag fuldt ud stemmer overens med europæisk lovgivning. 

Ifølge Romano er det nu kun Juventus og de spanske klubber, der afventer situationen.

Seneste artikler...

Annonce