Ingen spanske Real Madrid-spillere til det kommende EM?

Tilbage i september 2018 udtog den spanske landstræner, Luis Enrique, hele seks Real Madrid-spillere til sin landsholdstrup i form af Sergio Ramos, Dani Carvajal, Nacho, Isco, Dani Ceballos og Marco Asensio, men kort før den kommende EM-slutrunde er der pludselig mulighed for, at Kongeklubben ikke har en eneste spiller med på det spanske landshold.

Enrique udtager sin trup mandag, og her må han helt sikkert se bort fra de skadede Dani Carvajal og Lucas Vázquez, og derudover ser det ganske enkelt ud til, at Marco Asensio og Isco må se sig udkonkurreret af bedre alternativer rundt omkring i Europa.

Derfor er Sergio Ramos og Nacho umiddelbart de bedste kandidater til at blive spanske EM-deltagere, men ingen af de to er sikre på en udtagelse. Ramos er naturligvis en legende på både klub- og landsholdsplan, men han har blot spillet fem kampe for Real Madrid og to kampe for landsholdet i hele 2021, så selvom han igen meldes klar til kamp, er han næppe i kampform.

Med hensyn til Nacho gælder tvivlen blot de sportslige meritter. Han kæmper om pladsen med spillere som Pau Torres, Iñigo Martínez samt Manchester City-spillerne Eric Garcia og Aymeric Laporte, hvor sidstnævnte for nylig valgte det spanske landshold frem for det franske.

Hvis Real Madrid ikke får nogle spanske spillere med til EM, vil det være første gang i historien, at det sker. Til VM har man til gengæld prøvet blot at have én spansk spiller med, hvilket var tilbage i 1950 i Brasilien, hvor Luis Molowny var med. Senest til VM i Rusland i 2018 havde man dog hele fem spanske spillere med, og rekorden for flest spanske Real Madrid-spillere i en stor landsholdsturnering ligger på otte, hvilket var til EM i 1988. 

Seneste artikler...

Annonce