Courtois holder det høje niveau

Det er næsten præcis ét år siden, at Thibaut Courtois blev udskiftet i pausen i Champions League-kampen på hjemmebane imod Club Brugge efter at have lukket to mål ind på 39 minutter. Den officielle forklaring var, at belgieren havde døjet med maveproblemer, men der blev også spekuleret i, at han var bukket under for det store pres som førstemålmand i Real Madrid.

I dag ser tingene helt anderledes ud, eftersom Courtois har slået sig fast som en af Europas absolut bedste målmænd. Siden den førnævnte kamp imod Club Brugge er han faktisk den keeper i Europas største fodboldligaer, der har lukket færrest mål ind med blot 23 scoringer imod sig, og desuden er det blevet til 20 rene bur på 37 kampe.

Courtois er efterhånden en af Real Madrids absolut vigtigste spillere, og i går aftes diskede han da også op med en verdensklasseredning på et nærgående hovedstødsforsøg fra Betis-angriberen, Antonio Sanabria. Han havde i ugen forinden en lignende klasseredning på Alexanders Isaks kæmpechance imod Real Sociedad, hvorfor Courtois bærer en stor del af æren for, at Real Madrid er ubesejret i denne ligasæsons første to kampe.

Seneste artikler...